Marcel Mauri diu que Catalunya té "la legitimitat" per utilitzar "la desobediència civil pacífica" (ACN)
Marcel Mauri diu que Catalunya té "la legitimitat" per utilitzar "la desobediència civil pacífica" (ACN)

Òmnium afirma que Catalunya té "la legitimitat" per utilitzar la desobediència civil

Jordi Cuixart afirma en una carta que "la solució al problema de l'obediència cega és la desobediència civil"

RedaccióActualitzat

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha defensat aquest dijous "la legitimitat" d'utilitzar a Catalunya "la desobediència civil pacífica" en un context "de greu vulneració de drets fonamentals a l'estat espanyol". Mauri ho ha dit durant l'acte d'obertura de les Jornades sobre la Desobediència Civil que organitza Òmnium Cultural al Born Centre Cultural de Barcelona.

El vicepresident d'Òmnium ha reivindicat el paper de l'entitat davant els diferents episodis del que consideren la repressió de l'Estat.

"Que tots els drets es defensen exercint-los. Que quan roben aquests drets a una persona, ens els estan robant a tots. Que tenim el deure ciutadà, el compromís cívic i l'obligació moral de defensar aquests drets quan són vulnerats, quan són jutjats i quan, tot sembla indicar, també són condemnats"

Amb una carta des de la presó de Lledoners, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha cridat a mantenir la mobilització pacífica. Ha assegurat que "la solució al problema de l'obediència cega és la desobediència civil".

 

Òmnium Cultural fa unes jornades sobre la desobediència civil (ACN)

En aquesta carta, llegida per Marcel Mauri, Cuixart ha explicat que per revertir la situació "dramàtica" que viu la societat cal formar-se "encara més" i exercir la pràctica de la no violència. "Instruir-nos és imprescindible perquè els poderosos saben com criminalitzar la protesta i la dissidència posant-nos paranys", ha argumentat.

Des de Lledoners, el president d'Òmnium Cultural ha dit als assistents de les jornades que "ho tornarem a fer" i ha citat la "mobilització constant, perseverant i plena de coratge". "L'única batalla que es perd és la que s'abandona", ha conclòs al final de la missiva.

ARXIVAT A:
Òmnium CulturalProcés catalàJordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut