Barcelona

Omella aconsella "dejuni" de missatges polítics a les xarxes per la Quaresma

L'arquebisbe diu que "necessitem una distància i cert humor" i que cal reenviar missatges "que regalin alegria i pau"

Actualitzat

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, recomana que en la Quaresma, un període "per revisar la vida interior" que ha començat aquesta setmana, es faci "dejuni del reenviament de missatges polítics a les xarxes socials". També aconsella posar distància i humor i deixar "les notícies per als mitjans de comunicació".

La carta no és igual en català que en castellà. Curiosament, en català, Omella parla de d'evitar enviaments "controvertits" i no pas "missatges polítics" com diu en castellà.

En la carta dominical que l'arxidiòcesi de Barcelona publica aquest diumenge, Omella aconsella fugir "de les converses que no porten a res positiu" i "de tot allò que pugui crear divisió".

Amb el títol d'"El millor dejuni per a aquesta Quaresma", el cardenal Omella es refereix a la situació social i política de Catalunya:

"Necessitem una distància i un cert humor. Només reenviem-nos missatges que regalin alegria i pau. Les notícies deixem-les per als mitjans de comunicació."

"Dejuna d'aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació."


Omella també demana "dejunar de tot allò que pugui crear divisió" i diu que aquestes set setmanes de Quaresma "és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú". Per l'arquebisbe, aquest "és un bon temps per revisar tota la nostra vida interior".

El cardenal fa aquestes recomanacions després de revelar que fa uns dies va parlar amb una persona que li va dir: "Soc cristià de tota la vida, però tot el que hem viscut aquests últims mesos al nostre país m'ha desorientat fins al punt de perdre la vitalitat i l'alegria interior amb què vivia abans".

A la carta dominical, Joan Josep Omella no fa cap referència a la petició d'una "reflexió serena" sobre els polítics presos que van fer divendres els bisbes catalans. Els bisbes de les deu diòcesi de Catalunya van mostrar la seva "preocupació" per la situació de presó preventiva d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i van demanar que es considerin "les circumstàncies personals dels afectats".

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut