Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Castelló de Farfanya

Omar Noumri, el primer alcalde musulmà de Catalunya

Ha aconseguit la majoria absoluta a Castelló de Farfanya i considera que la seva religió no l'impedeix "treballar per a tothom"

RedaccióActualitzat

Omar Noumri pot presumir de ser el primer alcalde musulmà que mai ha tingut Catalunya. I també el primer d'Espanya, amb l'excepció de Melilla. Ho serà al municipi de Castelló de Farfanya, a la Noguera.

Noumri va néixer a Algèria, d'on és el seu pare, però amb un any va venir a Catalunya, on ha crescut. Candidat d'Esquerra Republicana, ha aconseguit la majoria absoluta.

Sobre la seva religió, considera que no és pas cap impediment per treballar per a tothom.

"És veritat que se li dona molt rebombori perquè és notícia i perquè és una qüestió una mica anecdòtica, però considero que la meva pràctica religiosa no influeix ni en els meus ideals republicans ni a l'hora de treballar dignament com a alcalde."

 

Omar Noumri

 

Omar Nourmi ha guanyat per majoria absoluta a Castelló de Farfanya

 

El fet que estigui fent el ramadà no és cap problema per a la majoria dels seus veïns ni per a un dels seus amics, el mossèn del poble. De fet, de petit Noumri havia anat alguna vegada a l'església del poble:

"La meva àvia em portava la palma quan era petit. Els meus avis es van casar a l'església del poble. Per tant, he crescut amb les dues creences a casa."

 


Tot i no haver sofert cap atac personal durant la campanya, Noumri explica que hi havia una "rumorologia" on s'estenia la idea que, si guanyava, "tancaria l'església i faria una mesquita".

"És un honor i una enorme responsabilitat [ser el primer alcalde musulmà a Catalunya]. Esperem que d'aquí uns anys això ja no hagi de ser notícia. M'agradaria que s'obrís una nova etapa on gent d'orígens diversos puguin iniciar una carrera política."

 

Els avis de Noumri es van casar a l'església del poble

 

Noumri treballa de guia mentre espera trobar feina de professor d'història. De moment, ensenya que cal obrir les portes de la política a tothom i té clara quina serà la línia de treball del consistori:

"Acabar amb el despoblament rural. Això ho farem fent progressar la pagesia i fent progressar un nou sector econòmic a Castelló de Farfanya: el turisme."

 

L'Ajuntament de Castelló de Farfanya

ARXIVAT A:
ReligióEleccions municipals 26MERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut