La cantant i actriu nord-americana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts, 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona
La cantant i actriu nord-americana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts, 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona

Olivia Rodrigo deixa Barcelona completament "obsessionada"

La cantant californiana ha fet parada a Catalunya per primer cop per presentar el segon disc, "GUTS", amb 18.000 assistents i totes les entrades exhaurides

Les últimes corredisses pels passadissos del Palau Sant Jordi abans de començar el concert s'han convertit en esprints salvatges quan les primeres notes han començat a sonar. "Ja?!", exclamaven dues noies esbufegant amb un cubell de crispetes ple a vessar a cada mà.

El primer riff de guitarra de "Bad idea right?" començava a sonar tot just dos minuts abans de l'hora d'inici prevista.

Al cap de pocs segons, apareixia Olivia Rodrigo fent saltirons dalt de l'escenari i calçada amb botes militars. "Vull que salteu, que crideu, que canteu!" El públic s'ho ha pres al peu de la lletra.

Una hora i quaranta-cinc minuts --tampoc té discografia per a gaire més-- del Sant Jordi tremolant i ofegat pels crits dels "livies", els seus fans.

Hores abans feien cua, alguns (algunes, sobretot) en grup i d'altres acompanyats pel pare i/o la mare. Lluint looks inspirats en els seus videoclips, barrets de cowboy i ulleres en forma de cor, tot tenyit de lila, el color preferit de la cantant. També molts braçalets de l'amistat, a l'estil dels concerts de Taylor Swift.

La cantant i actriu nordamericana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts 19 de juny al Palau Sant Jordi de Bacelona
La cantant i actriu nord-americana Olivia Rodrigo, durant el concert d'aquest dimarts, 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona (Alejandro García/EFE)

Amb el baix, les guitarres elèctriques i les bateries a tot drap, i amb alguna balada també, com "Traitor", ben carregada de ressentiment. Hi ha hagut temps per cantar la cançó d'aniversari a una fan, per sobrevolar el públic a bord d'una mitja lluna voladora (lila, és clar) i enmig d'un cel estrellat.


També hi ha hagut moments íntims com el "Drivers license" que la va fer mundialment famosa i que ara canta i toca tota sola al piano. Però el que hi ha imperat és sobretot una successió de hits rockers que a estones viren cap al punk, com el tema "Brutal".


Que Rodrigo és digna successora de Taylor Swift --sobretot per la temàtica de ruptures de les cançons-- ja s'ha dit moltes vegades, però en concert l'ex-Disney trepitja l'escenari a l'estil d'icones rockeres com Avril Lavigne, Gwen Stefani i Alanis Morissette.

Portaveu (literalment, amb el megàfon a la mà) de la ràbia més ballable i encomanadissa.

"Barcelona, esteu cantant a ple pulmó! Que algú us ha trencat el cor?"


Tots els desenganys s'han ballat i xisclat fins al límit aquesta nit. Ella els anava esperonant: "Ara penseu en alguna cosa que us cabregi molt i crideu ben fort", enfundada en una banda en què es podia llegir la paraula "obsessionada", el títol d'una de les seves cançons.Avui és ella qui ha deixat Barcelona completament obsessionada, i desfogada.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut