Representants de l'acadèmia sueca dels Premis Nobel anunciant el nom dels guardonats en Economia, Oliver Hart i Bengt Holmström (Reuters)
Representants de l'acadèmia sueca dels Premis Nobel anunciant el nom dels guardonats en Economia, Oliver Hart i Bengt Holmström (Reuters)
Estocolm

Oliver Hart i Bengt Holmström guanyen el Premi Nobel d'Economia pels seus treballs sobre els contractes

El britànic Oliver Hart és professor d'Economia a la universitat nord-americana de Harvard i el finlandès Bengt Holmström és professor de l'Institut Tecnològic de Massachusetts

RedaccióActualitzat

El britànic Oliver Hart i el finlandès Bengt Holmström han guanyat el Premi Nobel d'Economia. L'acadèmia sueca ha atorgat aquest guardó als dos economistes "per la seva contribució a la teoria dels contractes".

Oliver Hart és professor d'Economia a la universitat nord-americana de Harvard des de principis dels 90. A banda dels seus estudis sobre contractes, també destaca per les seves investigacions sobre l'empresa i les finances empresarials.

L'altre distingit, Bengt Holmström, és professor de l'Institut Tecnològic de Massachusetts. Se'l coneix, sobretot, per les seves investigacions sobre la teoria de la contractació i els incentius vinculats a l'empresa. També ha investigat sobre els problemes de liquiditat durant les crisis financeres. És doctor honoris causa a l'Escola d'Economia d'Estocolm.

Anar al contingut