Oficials de l'exèrcit en actiu se sumen a les proclames colpistes de militars retirats

Ho ha avançat el digital Público, que explica que aquests militars en actiu també titllen de "rata" Pablo Iglesias

RedaccióActualitzat

En un grup de WhatsApp integrat per 121 oficials i suboficials en actiu s'haurien abocat missatges en què es titlla el vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias de "rata" i es fan proclames donant suport als militars colpistes retirats que consideraven que calia afusellar 26 milions de persones.

Es tractaria d'un grup de la IX Promoció d'Artilleria de l'Acadèmia de Fuencarral de Madrid, compresa entre els anys 1982 i 1985. Ho ha avançat la capçalera digital Público.

Tot i que el Ministeri de Defensa va anunciar que duria les afirmacions fetes al xat dels militars retirats a la Fiscalia, finalment el cap de l'Estat Major de la Defensa de l'exèrcit espanyol, Miguel Villarroya, va treure ferro a la qüestió assegurant que ja no eren membres actius de les forces armades. Una circumstància que no es dona al xat descobert ara.

Els militars retirats reflecteixen l'opinió de "molts"

Público sosté que ha identificat com a membres del grup de WhatsApp el subtinent d'Artilleria de Campanya, Gabriel Burgos Sánchez, i el subtinent d'Artilleria Antiaèria i Costa, Luis Gracia García.

L'opinió dels militars retirats reflectiria el sentiment de "molts" membres de les forces armades, opina un dels integrants del grup en un dels missatges que es mostren a l'article.

Al xat fan referència a l'extinent de l'exèrcit de l'aire José Ignacio Domínguez, membre del grup de WhatsApp de militars retirats que va assegurar a TV3 a principis de desembre que l'arribada de Vox ha estès l'odi entre les forces armades.

Domínguez va anunciar una querella a mitjans desembre contra el diputat del partit d'extrema dreta Iván Espinosa de los Monteros per haver-lo assenyalat com el responsable de la filtració.

Público ha anunciat pròximes entregues dels missatges.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyolExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut