Oferta per sorpresa d'Elon Musk per comprar tot Twitter per 43.000 milions de dòlars

L'empresari ja va convertir-se en el màxim accionista de la xarxa social fa 10 dies i ara ha fet una oferta hostil després de rebutjar entrar al consell d'administració

Josep Maria Camps ColletActualitzat

L'empresari Elon Musk, considerat l'home més ric del món actualment, ha llançat una oferta per comprar el 100% del capital de la xarxa social Twitter, i calcula gastar-hi 43.400 milions de dòlars.

Segons consta a la web de la comissió de valors i canvi dels Estats Units, Musk ofereix 54,20 dòlars per acció, que assegura que és més del 50% del preu que tenien abans que se sabés que s'havia convertit en el principal accionista de Twitter, fa només 10 dies.

L'empresari ha penjat una carta al portal de la comissió en què afirma que "Twitter té un potencial extraordinari" i que la seva intenció és "desbloquejar" aquest potencial.

El principal directiu de Twitter, Parag Agrawal, ha volgut tranquil·litzar els treballadors de la companyia. En una reunió telemàtica amb tot el personal, Agrawal ha dit que estan estudiant l'oferta i que la companyia està en mans dels treballadors.


"He fet una oferta"

També ho ha anunciat a la mateixa Twitter, amb un missatge ben curt i l'enllaç al text de l'oferta, on detalla l'operació i perquè l'ha feta:

"He fet una oferta."


Rebutja l'oferta de Twitter

Després de conèixer-se que tenia el 9% de les accions, aquest dilluns els màxims responsables de Twitter li van oferir entrar al consell d'administració, però Musk ho va rebutjar.

Si hagués acceptat només hauria pogut arribar a acumular el 15% de les accions, i la negativa es va interpretar com que la seva intenció última era anar molt més enllà, que és el que ha fet aquest dijous.


"Twitter s'ha de transformar"

En una carta adreçada al president de Twitter, Bret Taylor, Musk ha expressat la seva intenció de fer canvis profunds en com funciona la xarxa social, i ha afegit que no està negociant, sinó que és la seva última oferta:

"Des que vaig fer la meva inversió me n'he adonat que l'empresa no prosperarà ni serà útil socialment en la seva forma actual. Twitter s'ha de transformar en una empresa privada per fer els canvis que s'han de fer."

"La meva oferta és la millor que puc fer i és la definitiva, i si no s'accepta, hauré de reconsiderar la meva posició com a accionista."

Una jugada arriscada?

Pel que sembla, doncs, l'empresari ha fet una oferta hostil contra els gestors actuals de Twitter, una aposta que ara caldrà veure si li surt bé i convenç el gruix dels accionistes.

Musk ha tingut una relació intensa amb Twitter des que s'hi va afegir, el 2009, i de la que és un dels usuaris amb més seguidors, més de 80 milions.


Usuari molt creatiu de Twitter

L'ús que en fa té sempre molt de ressò entre aquests seguidors, amb tuits minimalistes en els que fa grans anuncis o propostes, com quan va preguntar si s'havia de vendre accions de Tesla per pagar impostos.

En els últims anys ha criticat la política de posar límits al què s'hi pot dir, que considera que va contra la llibertat d'expressió, i ha insinuat que podria crear una xarxa social alternativa.

En la carta enviada a Taylor, Musk assegura que continua creient en el potencial de Twitter:

"Vaig invertir a Twitter perquè crec en el seu potencial per ser la plataforma per a la llibertat d'expressió a tot el món, i crec que la llibertat d'expressió és un imperatiu social per a una democràcia que funcioni."

Se li calcula una fortuna d'entre 211.000273.000 milions de dòlars, per la qual cosa ara no hauria de tenir problemes per comprar totes les accions de Twitter, cosa que suposaria entre el 15% i el 20% de la riquesa que té.

Paypal, Tesla, Space X, Starlink, Neuralink...

Cofundador de l'empresa de comerç electrònic Paypal, Musk és conegut sobretot per la marca de cotxes elèctrics Tesla, que ha revolucionat el mercat automobilístic.

També és propietari de l'empresa de transport espacial SpaceX, que va fundar el 2002, que està fent ombra a agències com la Nasa i la ESA, i amb la que està omplint l'espai amb satèl·lits de comunicacions Starlink.

A més d'aquestes, té altres empreses, entre les quals destaca Neuralink, fundada el 2016 i dedicada a desenvolupar sistemes per controlar ordinadors i aparells directament amb el pensament.

Elon Musk
Elon Musk
ARXIVAT A:
Xarxes socials Twitter
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut