Proposta de Barbados als viatgers: teletreballar des del Carib durant un any
Una de les moltes platges paradisíaques de Barbados (TravelOnline)

Oferta de Barbados als viatgers: teletreballar des del Carib durant un any

El govern d'aquest país caribeny proposa un visat especial de 12 mesos amb incentius importants per impulsar el sector turístic

RedaccióActualitzat

Us imagineu teletreballar des del lloc on somieu anar de vacances. Això és el que planteja Barbados, un petit país illenc del Carib. El confinament decretat els últims mesos a gran part del món a causa del coronavirus i l'efecte de la generalització del teletreball agafa una nova dimensió.

El govern d'aquest país caribeny ha pres una decisió que pot atreure moltes persones. Ha creat l'anomenat "segell de benvinguda a Barbados de 12 mesos", una fórmula que consisteix a atorgar un visat especial destinat a turistes que volen establir-se durant un any en aquest lloc paradisíac dominat per les platges de sorra blanca i aigües cristallines.

Aquest visat dona facilitats per treballar a distància en les feines habituals. Qui elegeixi traslladar-se a aquesta illa podrà disposar de quilòmetres de platja. L'objectiu de les autoritats del país: estimular el sector turístic, que representa el 40% del seu producte interior brut.

Les explicacions de la primera ministra, Mia Amor Mottley, són convincents: "No necessita treballar a Europa, ni als Estats Units, ni a l'Amèrica Llatina si pot venir a les Barbados i treballar durant un parell de mesos seguits."


Dos milions i mig d'habitants anuals

Barbados és una illa de poc més de 400 quilòmetres quadrats on viu un quart de milió d'habitants però amb un gran potencial turístic. Acull cada any gairebé 2 milions i mig de viatgers que es gasten uns 1.100 milions d'euros. Aquestes xifres s'han vist reduïdes els últims mesos arran de la crisi sanitària.

Per això, el govern de l'illa proposa aquesta mesura, que pretén que les persones que no han tingut vacances per la pandèmia aprofitin la situació de teletreball per passar llargues temporades al país caribeny.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus
Anar al contingut