Odón Elorza intervenint des del faristol del Congrés, assenyalant amb el dit la bancada de la dreta
Elorza ha assegurat que al Congrés hi ha "franquistes, unes dretes de vocació colpista" (EFE/Chema Moya)

Odón Elorza a Cs: "Deixin d'utilitzar el terrorisme, ETA ja no hi és, aquí hi ha franquistes"

El diputat ha recordat el seu vincle personal amb moltes víctimes d'ETA per demanar que es deixin d'utilitzar per atacar el govern espanyol

Actualitzat

L'exalcalde de Sant Sebastià Odón Elorza ha instat Ciutadans a deixar d'utilitzar les víctimes d'ETA per criticar el govern de Pedro Sánchez.

L'ara diputat socialista al Congrés ha intervingut aquest dimecres en el debat sobre el pressupost que ha de tenir la futura llei de memòria històrica.

Durant el debat, que ha estat molt tens, PP, Vox i Ciutadans han acusat l'executiu de "qüestionar" i fins i tot de voler "esborrar" la Transició i els crims d'ETA.

En la seva resposta al diputat Guillermo Díaz, de Ciutadans, Elorza ha acusat alguns membres de l'hemicicle de ser "colpistes de vocació":

"Ja està bé. Deixin d'utilitzar les víctimes del terrorisme, que són de tots, per atacar el govern d'esquerres. Deixin d'utilitzar les víctimes per denigrar un pressupost. No siguin tan miserables i deixin en pau el terrorisme d'ETA. ETA ha desaparegut. Ja no és aquí, aquí no hi ha terroristes. Ja n'hi ha prou. Aquí el que hi ha són franquistes, unes dretes de vocació colpista."

La intervenció del diputat basc ha estat aclamada per la resta de diputats socialistes i al cap de poca estona s'ha fet viral a les xarxes.


El diputat de Ciutadans ha respost la intervenció fent referència, justament, a les víctimes d'ETA.

Díaz ha llegit la carta del fill de Fernando Múgica demanant la baixa de militància del PSOE pel suposat apropament de la líder del partit al País Basc, Idoia Mendia, i el líder de Bildu, Arnaldo Otegi.

ARXIVAT A:
Memòria històrica ETA
Anar al contingut