Pla mitjà de l'alcaldessa d'Òdena, Maria Sayavera, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. Imatge del 20 de gener del 2020. (Horit…
Pla mitjà de l'alcaldessa d'Òdena, Maria Sayavera, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. Imatge del 20 de gener del 2020. (Horitzontal)

Òdena reitera el "no" a Can Morera i en utilitzar exclusivament el sòl de l'Aeròdrom

Actualitzat

ACN Òdena.-L'Ajuntament d'Òdena ha reiterat la seva oposició a la creació d'un polígon a la Plana de Can Morera. En declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldessa del municipi, Maria Sayavera, ha explicat que a hores d'ara encara no ha rebut el Pla Director Urbanístic (PDU) per l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena, que està elaborant el Departament de Territori i Sostenibilitat i que, teòricament, s'hauria de sotmetre a debat públic en les properes setmanes. Sayavera reitera que el projecte, a banda de Can Morera, ja preveu l'ús d'una vuitantena d'hectàrees d'Òdena, a la zona de l'Aeròdrom, i que aquestes a mitjà i curt termini "haurien de ser suficients".

Sayavera ha fet aquestes declaracions en la presentació de quines seran les principals línies d'actuació de l'Ajuntament d'Òdena per aquest exercici. A preguntes dels mitjans, Sayavera ha recordat que el PDU preveu tres zones d'actuació a la Conca d'Òdena, dues d'elles al terme d'Òdena i una a Igualada. En aquest sentit, l'alcaldessa ha reiterat que malgrat que encara no han vist el document final, són contraris al planejament a Can Morera. A parer seu, el creixement industrial a la zona de l'Aeròdrom ja hauria de ser "suficient". Entre els arguments contraris, a banda de l'impacte paisatgístic i la voluntat de preservació de la zona, l'alcaldessa ha recordat que l'Aeròdrom és una zona ja dotada d'infraestructures i amb bones vies de comunicació, un avantatge del qual no gaudeix Can Morera.Les diferències amb IgualadaDes d'Igualada, l'alcalde i president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD), Marc Castells, defensa la necessitat de Can Morera per atraure indústria i afrontar les elevades xifres d'atur als municipis de la Conca d'Òdena. "Nosaltres estem oberts a parlar-ne però estem debatent sobre el sòl d'Òdena i demanem que se'ns respecti", diu Sayavera, que creu que malgrat que el consens "és difícil perquè els punts de vista són molt oposats" s'acabi arribant "a bon port".

Anar al contingut