Sant Adrià de Besòs

Ocupació massiva d'habitatges socials buits al barri de la Mina

Segons ha pogut saber TV3, el mateix clan que fins ara vigilava una quarantena de pisos de protecció ara els ha ocupat

Actualitzat

Veïns del barri de la Mina de Sant Adrià de Besós denuncien un augment d'ocupacions il·legals de pisos socials buits. Segons ha pogut saber TV3, es tracta d'uns habitatges concrets: els que estaven vigilats per un clan gitano pagat presumptament de manera irregular per un càrrec públic que va ser detingut. Des d'aleshores aquest clan ha ocupat, de forma dirigida i massiva, aquests pisos que vigilava.

El fràgil equilibri de forces al barri de la Mina ha quedat trencat. El mes passat, els Mossos van detenir un càrrec de l'Ajuntament, el tercer tinent alcade Juan Carlos Ramos, i n'imputaven un altre del Consorci perquè -suposadament- desviaven fons de l'entitat a un clan gitano encarregat del control d'habitatges buits. Uns pagaments irregulars que, fins ara, havien evitat l'ocupació d'uns pisos destinats a reallotjar els veïns de l'edifici Venus pendent de ser enderrocat.

Es tracta d'una quarantena d'habitatges situats als carrers Anne Frank i Ramon Llull que segons la Generalitat han estat ocupats de manera dirigida i massiva pel mateix grup que fins ara feia la vigilancia.

Segons la investigació que porta un jutjat de Badalona, les tasques de vigilància s'adjudicaven a empreses irregulars que actuaven com a pantalla, però en realitat els diners anaven a parar als clans que controlen la droga al barri. Segons fonts municipals, aquestes ocupacions ja han estat denunciades als Mossos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut