Imatge d'arxiu dels Mossos
Imatge d'arxiu dels Mossos
Mataró

Detingut per ocupar pisos i oferir-los per 2.000 euros amb aigua i llum punxades

L'home buscava habitatges buits a Mataró, preferentment propietat d'entitats bancàries, els ocupava i els preparava perquè algú altre hi anés a viure

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra de Mataró han detingut un home de 37 anys que ocupava pisos buits per llogar-los il·legalment. El detingut buscava habitatges buits, preferentment propietat d'entitats bancàries, els ocupava i els preparava perquè algú altre hi anés a viure. Després de canviar el pany de la porta i punxar la llum i l'aigua, demanava des de 1.500 a 2.000 euros per cedir les claus a qui el volgués.

La investigació va començar al gener quan els Mossos van rebre la denúncia d'un home que havia accedit a un pis de Mataró a través del detingut, però quan feia un mes que hi vivia va descobrir que li havien canviat el pany i que hi havia altres persones a l'interior. Els nous inquilins li van explicar que havien acordat el lloguer amb el mateix home.

El 12 de maig, un home va denunciar que havia donat la paga i senyal per comprar el pis d'una entitat bancària a Mataró i que poc després va ser ocupat il·legalment. Els inquilins que estaven al seu domicili van explicar també que un home els havia venut les claus per entrar al pis i que no tenien intenció de marxar-ne.

Màfies de l'ocupació: 400 euros per les claus d'un pis amb aigua i llum punxades

 

Arran d'aquestes dues denúncies, els agents van començar una investigació que va permetre identificar la persona que estava fent aquestes ocupacions i el van detenir el passat 26 de maig per delictes de coaccions i altres estafes.

El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Anar al contingut