Imatge de la pedalada que han protagonitzat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, amb el batlle de Sarrià, Roger Torrent, aquest dissabte 3 d…
Imatge de la pedalada que han protagonitzat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, amb el batlle de Sarrià, Roger Torrent, aquest dissabte 3 de desembre de 2016. Pla mig. (Vertical)

Obren un tram de quatre quilòmetres de via verda que connecta Girona i Sarrià de Ter

Actualitzat

ACN Girona.-Aquest dissabte s'ha inaugurat un tram de quatre quilòmetres de via verda entre Girona i Sarrià de Ter. L'obra, que ha costat 104.630 euros i ha estat finançada exclusivament per la Diputació de Girona, forma part d'una futura connexió entre la capital del Gironès i Serinyà (Pla de l'Estany), reproduint així l'antic traçat del 'Tren Pinxo'. El tram inaugurat de via verda transcorre pel marge esquerre del Ter, paral·lel al riu des de la sortida de Girona, fins a l'entrada de Sarrià, on segueix per l'avinguda de França cap al pavelló municipal i l'església, ja dins el nucli de Sarrià de Baix. L'estrena s'ha fet amb una passejada en bicicleta en la que hi han participat entre d'altres l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent.

A cop de pedal han estrenat Marta Madrenas i Roger Torrent el nou tram de via verda que uneix Girona i Sarrià de Ter. Tot i que la ruta que comprèn és de quatre quilòmetres, l'obra s'ha fet en només dos i mig. La resta s'ha aprofitat el carril bici que ja estava dissenyat des de la sortida de Girona. Es tracta d'una obra que s'espera que tingui continuïtat, i és que la idea és allargar la via verda fins a Serinyà. D'aquesta manera es busca reproduir el recorregut que feia el 'Tren Pinxo'. De fet, els tràmits per tirar endavant l'obra fins, primer Banyoles i després Serinyà ja estan enllestits. Ara només falta el finançament que des del consorci Vies Verdes esperen que se'ls aprovi abans de fi d'any, a través de fons europeus (FEDER). Si finalment arriben els recursos (uns 900.000 euros), s'espera que en quatre anys estigui enllestida l'obra.El tram que s'ha inaugurat aquest dissabte ha estat executat per l'empresa Massachs, Obres i Paisatge S.U.L., i ha tingut un cost de 104.630,17 euros, assumit íntegrament per la Diputació de Girona. Els treballs s'han realitzat durant aquesta tardor, amb la supervisió dels tècnics de la Diputació i del Consorci de les Vies Verdes de Girona, que en serà l'encarregat de la gestió.A la pedalada d'inauguració a banda de Madrenas i Torrent també hi han participat Albert Gómez, diputat de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Narcís Fajula, 1er tinent d'alcalde de Sarrià de Ter, Joan Alcalà, regidor d'Urbanisme de Girona, Narcís Sastre, regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Josep Maria Santiago, regidor d'Esports de Sarrià de Ter, Lourdes Gelada, regidora d'Ensenyament de Sarrià de Ter, Encarna Jiménez, regidora d'Hisenda de Sarrià de Ter i Àngel Planas, gerent del Consorci.Arribar fins a OlotEl projecte no acaba ni a Sarrià de Ter ni a Serinyà. De fet la intenció del consorci és fer arribar la via verda fins a Olot. Tot i això ara mateix sembla una opció bastant llunyana, i és que aquesta ruta encara no està treballada. El que sí que està a punt és el projecte d'unir Girona amb Banyoles i Serinyà. De fet, ja fa temps que està encarrilat, només falta el finançament però el ministeri de Medi Ambient l'ha tingut aturat fins ara, que s'ha rescatat i s'ha buscat nous recursos per tal de poder-lo tirar endavant. Des del consorci esperen que se'ls concedeixin aquests recursos i poder començar la via verda entre Girona i Banyoles.

Anar al contingut