Obren les ajudes a la cultura: 750 euros per persona, sense ordre d'arribada

Es concediran segons el nivell d'ingressos, que han de ser inferiors als 13.000 euros durant els primers nou mesos de l'any

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'obre el procés per demanar ajudes dirigides al sector de la cultura, que fa temps que es mobilitza pel que considera falta d'atenció per part del govern.

Es tracta d'una ajuda de 750 euros per a les persones que hagin ingressat menys de 13.000 euros entre gener i setembre. La petició s'ha de fer a través del web de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

En aquest cas, les ajudes no es concediran per ordre d'arribada, sinó que tindran prioritat els que tinguin menys ingressos. Hi ha temps per presentar les sol·licituds fins al 4 de desembre a les nou del matí.

S'hi destinaran, en total, sis milions i mig d'euros, que arribaran a unes 8.600 persones del sector de les arts escèniques, arts visuals, música i altres activitats culturals, directament afectades per la suspensió d'activitats arran de la Covid.

 

Concentració del sector cultural fa uns dies a Tortosa (ACN/Anna Ferràs)
 

Estava previst que el procés adreçat al sector de la cultura comencés fa una setmana, però poques hores abans el govern ho va aturar per modificar la convocatòria. L'objectiu del nou sistema és evitar col·lapses com el que hi va haver amb els autònoms. El conseller de Treball, Chakir el Homrani, va admetre que es van equivocar de model i no van saber calibrar la resposta.

L'ajut és compatible amb altres subsidis o subvencions públiques o privades, però no amb l'ajut extraordinari per als autònoms pel manteniment de l'activitat econòmica.

 

Altres sectors, per ordre

Aquest dijous es va activar una nova tanda d'ajudes per al sector turístic, l'oci nocturn i els parcs infantils. S'ha seguit el mateix sistema que amb els autònoms, però aquesta vegada el sistema no s'ha col·lapsat.

Les ajudes s'adjudiquen també per ordre d'inscripció fins a esgotar el pressupost assignat, però els que ara en quedin fora es mantindran en una llista d'espera per quan torni a haver-hi diners.

 

Dilluns que ve també s'obrirà la inscripció al registre per accedir als ajuts per a treballadors autònoms.

Fins ara, les úniques subvencions relacionades amb les afectacions causades per la Covid-19 que la Generalitat ha començat a pagar són les que van poder sol·licitar bars, restaurants i centres d'estètica, de 1.500 euros per negoci.

ARXIVAT A:
CulturaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut