Cartells reclamant la llibertat dels presos independentistes
Cartells reclamant la llibertat dels presos independentistes

Investiguen funcionaris per entrar a l'expedient dels independentistes presos

La Conselleria de Justícia investiga accessos irregulars a les fitxes penitenciàries de tots els líders independentistes

Redacció Actualitzat
TEMA:
Govern empresonat

Serveis Penitenciaris de la Generalitat ha demanat deu informes per un accés irregular de funcionaris als expedients dels independentistes presos.

Els serveis penitenciaris de la conselleria que dirigeix Ester Capella han obert una investigació interna perquè han detectat un nombre injustificat d'accessos a les fitxes penitenciàries dels polítics empresonats. A hores d'ara la investigació no ha detectat cap ús fraudulent de la informació.

Segons han confirmat fonts de la Conselleria de Justícia a TV3 i Catalunya Ràdio, fins ara s'han cridat a declarar dues persones, i s'han demanat 10 informes per esbrinar per què, sense cap motiu justificat, s'han consultat informàticament les fitxes dels líders independentistes en la base de dades del sistema d'informació penitenciari català, que té diversos nivells d'accés.

El Departament de Justícia matisa que l'accés a aquests expedients no és ni il·legal ni fraudulent, però vol investigar els motius que han portat els treballadors a fer la consulta.

Es calcula que fins a 4.500 treballadors poden tenir accés als expedients dels presos. Tots estan compromesos a preservar el dret a la intimitat de totes les persones privades de llibertat.

ARXIVAT A:
Govern empresonat Procés català
Anar al contingut