Els activistes han precintat els torns per no pagar com a forma de desobediència
Els activistes han precintat els torns per no pagar com a forma de desobediència (Europa Press/Lorena Sopêna)
Barcelona

Obren barreres a plaça Catalunya com a protesta per falta d'inversions a Rodalies

Activistes de Batec han bloquejat els accessos perquè la gent agafés el tren sense pagar i han organitzat activitats culturals

RedaccióActualitzat

Nova acció de protesta de Batec, un col·lectiu que protesta per la falta d'inversions a Rodalies bloquejant els accessos perquè la gent pugui accedir als trens sense pagar. Després d'haver debutat a l'estació d'Arc de Triomf i haver estès la mobilització a altres estacions de l'àrea de Barcelona, aquesta vegada l'escenari de la mobilització ha estat la plaça de Catalunya.

Cap a quarts de 6 de la tarda, els activistes han precintat els torns d'entrada i han començat a repartir pancartes amb el lema "Si Madrid no paga, no paguem" o "On és la pluja de milions?", en relació amb l'incompliment de les inversions a la xarxa ferroviària catalana.

Aquest és el moment d'inici de la protesta:


La segona mobilització ha tingut lloc la mateixa setmana que s'han conegut les dades del Ministeri d'Hisenda que indiquen que la inversió real de l'Estat a Catalunya va ser un terç del que s'havia pressupostat, però prop del doble en el cas de Madrid.

Activistes han desplegat pancartes a plaça Catalunya
"No paguem!" és el crit dels activistes de Batec per queixar-se del mal servei de Rodalies (Europa Press/Lorena Sopêna)

Batec ha fet una crida a anar a la mobilització a la que és la segona estació més gran de Catalunya, al darrere de Sants.


Borja Penalba i Ginestà participen a l'acció

Els activistes han muntat un escenari a l'estació perquè hi actuessin Borja Penalba i Ginestà.

També compten amb xerrades del Sindicat de Llogateres i Extinction Rebellion. "Farem tallers de cultura popular en un ambient festiu i no violent", ha destacat la portaveu de Batec, Antònia Dols.

 Renfe: "Si algú es cola, està cometent un frau contra tots els catalans" 

 Des de Renfe han remarcat que Rodalies és un servei públic que paga "tota la ciutadania de Catalunya amb els impostos", l'utilitzin o no. "Si algú es cola, està cometent un frau contra tots els catalans", ha afegit la companyia.

L'empresa entén que els viatgers puguin protestar i reclamar millores en el servei, però argumenta hi ha multitud de canals per fer-ho.

Per Renfe, l'acció de protesta és un "frau massiu en el transport públic".

L'empresa apunta que està a l'espera de les indicacions que pugui donar el departament de Territori com a titular del servei i ATM com a responsable tarifari.

Els Mossos, per la seva banda, enviaran a agents al centre de control de seguretat de Renfe de Clot-Aragó i determinaran les accions a realitzar en tot moment.

Renfe remarca que en el període 2019-2021 s'han executat inversions per valor de més de 550 milions d'euros a Rodalies. 

ARXIVAT A:
Transport públicRodalies
Anar al contingut