Obre Raimat Natura, un espai de 700 hectàrees amb vinyes i espècies protegides

La finca del celler acull un centenar d'espècies, algunes en perill d'extinció, i es pot visitar a peu, en bicicleta o en globus

Actualitzat

Els caps de setmana es podrà visitar un nou parc natural de 700 hectàrees, a 15 quilòmetres de la ciutat de Lleida. El celler Raimat ha obert al públic, gratuïtament, la finca del celler, amb conreus de vinya ecològica, estanys i un centenar d'ocells aquàtics, rapinyaires en perill d'extinció i altres animals.

Es diu Raimat Natura i s'hi han invertit 250.000 euros per construir un centre d'interpretació, una passarel·la al voltant del pantà de la Clamor per a persones amb mobilitat reduïda i per a la senyalització de tres itineraris.

La finca inclou un centre d'interpretació (ACN / Anna Berga)

Es pot visitar a peu, en bicicleta o en globus aerostàtic. De moment, obrirà els dissabtes de les 9 del matí a les 9 del vespre i els diumenges de les 9 a les 7.

A la inauguració, aquest dissabte, el director del celler, Joan Esteve, ha dit: "simplement és obrir les portes de casa nostra als amants de la natura, la vinya i la biodiversitat", en un espai que fins ara estava tancat i "d'esquena a la gent".

 

A més, entre setmana s'hi faran visites organitzades per a escoles o grups. També està previst que l'espai també aculli concursos de fotografia i activitats esportives, però sobretot experiències gastronòmiques relacionades amb el vi.

L'ombra d'un globus aerostàtic sobre els camins que segueixen els ciclistes



Observació d'ocells

A l'estiu, la finca es converteix en zona de cria i reproducció de nombroses espècies protegides. En aquesta època s'hi poden veure amb facilitat cabussons emplomallats, fotges, gallinetes d'aigua i bernats pescaires, entre d'altres.

A Raimat Natura no s'hi permet la caça i s'ha convertit en refugi i lloc de cria de rapinyaires i ocells aquàtics.

Destaquen les àligues cuabarrades, en perill d'extinció; les arpelles, que hibernen a Raimat i crien als canyissars; i els milans reials, un rapinyaire de llargues ales en perill d'extinció a Europa, però encara present a la Península. Entre 50 i 60 exemplars hibernen a Raimat.

Al voltant del pantà de la Clamor hi ha una gran varietat d'espècies que només es podrien trobar a zones com el delta de l'Ebre, els aiguamolls de l'Empordà o l'estany d'Ivars i Vila-sana.

A l'hivern hi arriben aus migratòries després de passar els mesos de calor a països nòrdics, com ara els ànecs cullerot, morells, cap-roigs, de plomall i xocolaters, ànecs cuallargs i fins a 15 espècies diferents.

Completen l'ecosistema de la finca espècies estepàries, com el gaig blau o l'abellerol, i altres de més comunes com conills, llebres, genetes, guineus i fagines.

També s'hi poden veure llúdrigues i tortugues de rierol.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut