L'estació de Zona Franca de la línia 10 Sud de metro entra en funcionament
La nova estació es preveu que tindrà uns 3.600 viatgers els dies feiners
Barcelona

Obre portes l'estació de Zona Franca de la línia 10 Sud del metro

Aquesta dissabte a la tarda entra en servei la nova estació de metro de Zona Franca, la primera situada en un viaducte, que donarà servei al polígon industrial

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte a la tarda entra en funcionament la nova estació de metro de Zona Franca, en un dels extrems de la línia 10 Sud. És la primera estació elevada de la xarxa de metro de Barcelona i la primera que discorre pel carrer A de la Zona Franca.

Aquesta nova estació donarà servei al polígon industrial i està previst que la utilitzaran 3.600 viatgers els dies feiners, molts d'ells treballadors de les grans empreses metropolitanes de la zona. Facilitarà la mobilitat a una part del polígon perquè al voltant hi ha moltes naus d'empreses i una de les entrades al port de Barcelona.

Portar el metro a la Zona Franca ha sigut una de les reivindicacions històriques dels sindicats. Des de Comissions Obreres, el seu secretari de Mobilitat, Carlos del Barrio, celebra la inauguració, però reclama que les empreses també facin els deures.

"El polígon de la Zona Franca és un dels espais on tenim problemes especials de mobilitat. Hem de tenir en compte que aquí es triplica la taxa d'utilització del vehicle privat respecte a la ciutat. Des d'aquesta perspectiva, ens sembla una bona notícia, però no ha de ser l'única. Nosaltres defensem que aquesta mesura sigui complementària amb altres que s'han de prendre en l'àmbit de les empreses."

Vies elevades a l'estació de Zona Franca de la línia 10 sud
És la primera estació de quatre on el traçat de la línia va per la superfície


És la primera estació del traçat que va per la superficie, elevada en un viaducte ja construït, al llarg del carrer A de la Zona Franca, en una recta de 3 quilòmetres.

La parada té tres nivells. La planta baixa és el vestíbul, a la primera hi ha les andanes, i més amunt, les sales tècniques.

Mapa de la línia 10 sud del metro
La línia 10 Sud s'haurà de completar amb quatre parades més

La Generalitat hi ha invertit 40 milions d'euros. Precisament, una de les prioritats dels nous pressupostos és prolongar la línia 10 sud al polígon amb la construcció de les quatre parades fins s arribar al Polígon Pratenc: Port Comercial, Ecoparc, Riu Vell i Pratenc.

ARXIVAT A:
MetroMobilitat
Anar al contingut