Vista de l'obra 'Home sweet home' de Banksy
Vista de l'obra 'Home sweet home' de Banksy

Obre el Moco Museum a Barcelona amb obres de Banksy, Yayoi Kusama i Andy Warhol

L'espai d'exposició comptarà amb obres d'artistes reconeguts mundialment i una sala d'art digital immersiu

Actualitzat
TEMA:
Art

Barcelona té un nou museu al Born. Aquest dissabte obre portes el Moco Museum, un espai dedicat a l'art contemporani i modern. La sala d'exposició és privada i es troba al barri de la Ribera, on ja hi ha el Museu Picasso i el de les Cultures del Món.

El visitant hi pot trobar noms que li són familiars, com el del britànic Damien Hirst, que el rep amb un cor de toro dissecat. També obres de Banksy autentificades, de Dalí o del fotògraf David Lachapelle, amb la versió rapera del Sant Sopar.

Vista de l'obra 'The immaculate heart-sacred' de Damien Hirst
Vista de l'obra 'The immaculate heart-sacred' de Damien Hirst (EFE/ Marta Pérez)

L'impulsen dos col·leccionistes holandesos que ja van inaugurar el Moco Museum d'Amsterdam l'any 2016. Després de l'èxit que ha tingut a la capital holandesa, els col·leccionistes Lionel i Kim Logchies han decidit obrir-ne la segona ubicació a Barcelona.

"Després del seu èxit a Àmsterdam, Moco Museum es reafirma al seu compromís d'exposar obres icòniques d'autors coneguts internacionalment i d'artistes en ple creixement"

Al recinte, s'hi exposa art modern i contemporani, d'aquí el seu singular nom, Moco. La intencionalitat del museu és apropar l'art als més joves, amb obres de renom mundial i art digital immersiu amb tecnologia NFT.


Un palau en un entorn de museus

L'espai d'exposició es podrà gaudir al recinte històric Palau Cervelló del carrer Montcada, que durant anys va ocupar la galeria Maeght i després la Fundació Gaspar, ara torna a estar obert a l'art.

La ubicació és clau, a tocar del museu Picasso, un dels més visitats de la ciutat, i davant del Museu de Cultures del Món.

Entrada del museu MOCO a Barcelona
Entrada del museu MOCO a Barcelona (ACN/ Pau Cortina)

Art digital, NFT i immersiu

El Moco exposa tant art modern com contemporani. De l'art modern exhibeixen la Moco Masters Modern, amb peces d'artistes com Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Salvador Dalí, Jeff Koons, Damien Hirst, Keith, KAWS i Yayoi Kusama.

El seu vessant contemporani, Moco Contemporary, destaca "estrelles de l'art en ascens", amb obres de David LaChapelle, Hayden Kays, Harland Miller i Nick Thomm.

Les obres no només són físiques i palpables; Moco Museum se suma al nou paradigma de l'art visual, els visitants poden gaudir d'obres digitals d'autoria certificada, que estan revolucionant el mercat de l'art. Aquest serà un espai d'art digital i immersiu, una sala d'art digital NFT dels artistes danesos Studio Irma.

 

ARXIVAT A:
Cultura Art Museus
Anar al contingut