Barcelona

Obre a Barcelona el consolat de Sildàvia per als fans de Tintín

Els tintinaires poden sol·licitar el passaport d'aquest país imaginat per Hergé

Xavi Abad / Jordi Aguilera / Joan PalauActualitzat

Barcelona compta amb un nou consolat, encara que fictici. Es tracta de la delegació de Sildàvia. És un dels països que va imaginar Hergé en les aventures de Tintín.

Té la seu al Poblenou i ja ha començat a atorgar els primers passaports amb aquesta nacionalitat. Al capdavant hi ha Enric Reverté, que ha afegit el càrrec de cònsol honorari de Sildàvia per Barcelonnie a la seva faceta de col·leccionista i divulgador de Tintín.

Enric Reverté, cònsol honorari de Sildàvia Barcelonnie

 

Els tintinaires són els apassionats de Tintín i l'Enric n'és un d'ells, una afició que li va començar de ben petit:

"Era una època en blanc i negre, en la qual les setmanes santes eren tristes. Obrir un llibre de Tintín és obrir una finestra al món."

 

El guionista i dibuixant belga no només va crear un personatge, el de Tintín, sinó que va inventar tot un món. Del 1929 i al llarg de 23 àlbums el va fer viatjar pels cinc continents i també per alguns llocs imaginaris, com Sildàvia, una monarquia balcànica on transcorre "El ceptre d'Ottokar" i algunes altres aventures. Té rei, Muskar XII i un ceptre amb el seu pelicà.

L'associació dels Amics d'Hergé a Bèlgica fa 15 anys que va començar a crear els consolats de Sildàvia. Barcelona n'és un dels primers fora de l'àmbit francès. "Vam presentar un currículum que ràpidament va ser acceptat per la cancelleria", comenta Reverté.

 

La seu del consolat de Sildàvia és al Poblenou

 

Aquest dimecres han repartit els primers passaports als tintinaires que han convocat en dos torns per evitar aglomeracions. Entre els fans hi hem trobat avui només una dona, Carmen Mellinas, que és esposa de l'Enric:

"Potser la dona no es veu tan agafada a Tintín. Jo no el coneixia fins que no vaig conèixer l'Enric."

Qui vulgui saber els costums i més detalls de Sildàvia pot visitar la pàgina consulatsyldavia.cat, que és on s'estenen els passaports sildaus, un objecte, segurament, només apte per als seguidors més entusiastes, com argumenta Reverté: "Accepto que em diguin que són un friqui. Però un friqui feliç amb el que faig."

Sildàvia també és coneguda com el reialme del pelicà negre

 

 

ARXIVAT A:
LiteraturaCòmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut