A la CES de Las Vegas s'hi presenten cada any els dispositius electrònics més innovadors
A la CES de Las Vegas s'hi presenten cada any els dispositius electrònics més innovadors
Las Vegas

Objectes domèstics intel·ligents: la tecnologia que ve

Robots i intel·ligència artificial protagonitzen la CES de Las Vegas, la fira de tecnologia de consum amb els dispositius electrònics més innovadors

Actualitzat

La capital del joc, Las Vegas, aquests dies ho és també de la tecnologia. La fira de tecnologia de consum més important del món, la Consumer Electronics Show (CES), és l'escenari on cada any s'hi presenten els dispositius electrònics més innovadors.

La CES ha obert aquest dimarts al públic una edició que està protagonitzada pels robots i la intel·ligència de les coses. El 5G, la competència entre Samsung i LG, els vehicles sense conductor o la realitat virtual són els plats forts d'aquesta edició de la fira..

 

 

Un total de 4.500 expositors, des de gegants tecnològics fins a centenars d'empreses emergents, donen a conèixer els seus invents als més de 170.000 visitants registrats a la fira.

 

Els robots, com aquest de Pollen Robotics, estan sent els grans protagonistes de la fira de tecnologia de consum de Las Vegas (EFE / Etienne Laurent)

 

De l'internet de les coses a la intel·ligència de les coses

Enrere queden els temps en què la novetat era l'"internet de les coses". Els anys 20 del segle XXI estaran marcats per "la intel·ligència de les coses".

El concepte utilitzat pel vicepresident d'investigació de l'Associació de Tecnologia per a Consumidors dels EUA, Steve Koenig, promet ser el fil conductor del que es veurà en aquesta edició de la CES:

"És un canvi subtil, però molt important. Les coses ja estan connectades a internet. Ja tenim televisors, neveres, telèfons i tot tipus d'electrodomèstics connectats a la xarxa. Ara, allò que arriba és la intel·ligència artificial, que ho està impregnant tot."

 

El robot de Samsung Ballie, un assistent amb forma de pilota de tenis (EFE / Etienne Laurent)

 

La intel·ligència artificial ha entrat en tots els àmbits de les nostres vides. El director general d'Intel, Bob Swan, considera que les empreses del sector tenen el repte de "processar tota aquesta intel·ligència per donar-li sentit i utilitat per a la societat i l'individu":

"Ara, la innovació està lligada a la intel·ligència artificial. La innovació és implacable. En aquests anys, hi ha set aparells per persona amb tot el tràfic de dades i informació que suposa i tot just comencem."

 

 

El president de la divisió de tecnologia de consum de Samsung, H. S. Kim, defensa que els robots han d'aconseguir que les persones es puguin concentrar en allò "que realment importa":

"Robots intel·ligents que viuen amb tu i que cada dia responen a les teves necessitats, robots que et coneixen, et donen suport i et cuiden, de manera que et pots concentrar en el que realment importa."

 

Lovot, el robot emocional de Groove X (EFE / Etienne Laurent)

 

La guerra Samsung-LG per al futur dels televisors

La fira de Las Vegas acull un altre capítol de la competència inacabable entre els dos gegants sud-coreans de l'electrònica, Samsung i LG, sobre el futur dels aparells de televisió.

Les dues companyies presenten estratègies divergents. Samsung ha presentat un aparell que gira sobre ell mateix i pot adoptar una posició tant horitzontal com vertical, de manera que permet visionar continguts pensats per a telèfons mòbils.

 

El televisor de Samsung Sero, que gira sobre ell mateix i es pot col·locar en posició horitzontal o vertical (EFE)

 

La idea és que els usuaris joves, que passen més temps mirant el mòbil que la televisió, consultin els continguts en una pantalla gran i sense barres laterals.

Batejat com a Sero ("vertical", en coreà), l'aparell té una pantalla de 43 polzades, resolució 4K i color QLED.

 

 

Per la seva banda, LG també trenca amb el passat, però d'una manera diferent. Després d'uns anys en què la competició era avançar cap a pantalles cada vegada més grans, LG redueix la mida dels dispositius.

El nou OLED48CX té una pantalla de 48 polzades i està pensada per a consumidors que no vulguin perdre qualitat però tinguin un espai limitat a la llar.

 

L'aparell de televisió de LG, presentat a la fira CES de Las Vegas (Reuters / Steve Marcus)

 

El taxi aeri de Hyundai i el cotxe elèctric de Sony

A la fira de Las Vegas també hi ha hagut presentacions sorprenents, com la de Sony i el seu prototip de cotxe elèctric.

 

El prototip de cotxe elèctric de Sony

 

El director executiu de la companyia, Kenichiro Yoshida, l'ha qualificat de la "contribució" de Sony al futur:

"Aquest prototip exemplifica la nostra contribució al futur de la mobilitat i conté diverses tecnologies de Sony. Hi ha 33 sensors que monitoritzen l'exterior i l'interior del cotxe."

El model de Sony, però, no es trobarà als concessionaris. El que sí que té data prevista d'enlairament és el taxi elèctric que Hyundai ha dissenyat per a Uber. Està previst per al 2023 i per a una distància màxima de 100 quilòmetres.

 

El taxi aeri de Hyundai i Uber, presentat a la CES de Las Vegas (EFE / Etienne Laurent)

 

Un robot que et porta el paper higiènic

Procter & Gamble ha presentat un dels invents més curiosos de la fira: un prototip de robot que, imitant els aspiradors autònoms, es mou lliurement per l'habitatge amb un rotlle de paper higiènic.

 

El RollBot, un robot que es mou amb un rotlle de paper higiènic (EFE / Marc Arcas)

 

El RollBot o "robot del rotlle" és una petita caixa octogonal amb rodes que permeten que es desplaci amb un rotlle de paper higiènic a sobre. Així doncs, si algú és al lavabo i no queda paper, a través de Bluetooth pot avisar el robot que n'hi porti.

 

 

Carn de porc ecològica

Entre l'inacabable ventall de productes exhibits a la CES hi ha també l'alternativa ecològica a la carn de porc. Creada per la companyia nord-americana Impossible Foods, imita la textura i el gust de la carn.

Aquesta alternativa ecològica a la carn està elaborada en un laboratori a partir de soja, oli de gira-sol i coco, a més d'aminoàcids, vitamines, sucres i ferro.

 

Carn de porc elaborada a partir de soja, oli de gira-sol i coco (EFE / Marc Arcas)

 

El fundador i conseller delegat de la companyia, Pat Brown, assegura que aquesta alternativa "té un 40% menys de calories que la carn, un 60% menys de greixos i gens de colesterol".

Impossible Foods assegura que, properament, fins i tot produirà xoriço.

 

La carn de porc elaborada a partir de plantes, ideada per Impossible Food (EFE / Marc Arcas)

ARXIVAT A:
InternetTecnologiaVideojocs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut