La mobilitat a tot Catalunya ja és lliure des d'aquest dijous
Barcelona

Obertura de les platges a Barcelona, amb nedadors i gent fent ioga o esport individual

La Guàrdia Urbana fa fora de la platja de Barcelona els que hi han anat a banyar-se o prendre el sol

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha aixecat parcialment el confinament de les platges aquest divendres. Des de les 6 fins a les 10 del matí s'han obert les 9 platges del municipi, però només s'hi permet la pràctica esportiva individual.

Un surfista a la platja de Barcelona (CCMA)

A primera hora ja s'han començat a veure persones que eren a les platges de la ciutat. La Guàrdia Urbana ha hagut de controlar-hi l'accés perquè només es permet fer activitat esportiva a la sorra o a l'aigua de forma individual. Està prohibit el bany recreatiu, estar-s'hi per prendre el sol o caminar, i passejar el gos.

D'altra banda, els esportites federats podran accedir entre les 8 i les 11 de la nit només a la platja del Bogatell.

La Guàrdia Urbana de Barcelona controla l'accés a les platges (CCMA)

La policia ha anat informant els ciutadans i retirant de la platja els que no complien les condicions per accedir-hi. Algunes persones hi han anat per fer un bany, meditar, fer ioga o prendre el sol, que no són les activitats permeses, tot i que hi ha gent que posa en dubte que caminar no sigui activitat esportiva.

Fer esport en grup a la platja no està permès (CCMA)

La megafonia informa de les restriccions i que no es permet l'accés a la sorra o al mar perquè ara no hi ha socorristes, i recorda la importància de mantenir les distàncies de seguretat a tot arreu.

Entre les 6 i les 10 del matí es permet l'accés a la platja de Barcelona per fer esport (CCMA)

Trilla alerta del risc d'un mal ús

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha dit precisament que tot depèn de si es respecten les mesures i distàncies de seguretat davant del "risc" de fer un mal ús de l'obertura de platges a Barcelona. 

"L'avantatge és que és un espai més obert, però cal mantenir les distàncies de seguretat. Si ens obren la ciutat i anem a dos metres, perfecte. Si seguim  a mig metre, ens aturem o fem partits de voleibol, malament. És un perill que la gent s'ajunti. És un risc i estem preocupats però veurem com reacciona la ciutadania."

 

El doctor, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", ha demanat a les autoritats municipals que hi estiguin "una mica a sobre".


Hores de sol i més calor

Trilla ha apostat també perquè es puguin adaptar les franges horàries per passejar per la calor, fent ús de la "descentralització" perquè la situació no és la mateixa arreu de l'estat.

"Per passejar o fer esport, les hores de calor són un problema. Caldria apel·lar al sentit de la responsabilitat. Aquest és un exemple de descentralització. Segons on, no és el mateix a Galícia o Andalusia. Cadascú ha de recompondre el trencaclostes per evitar aquestes hores de sol en determinats indrets del país, incloent-hi Catalunya. Potser el millor seria prescriure que fem tots la migdiada."

A més, ha insistit que Madrid hauria de seguir "uns dies més" en fase 0 perquè les xifres "aconsellen molta prudència".

Al passeig Marítim de Barcelona molts ciutadans hi van a fer esport (CCMA)

Un "Fernando Simón català"
            
Trilla també s'ha referit al fet que el Consell Assessor de la Salut fa referència en el seu informe a una manca de veu cientificotècnica autoritzada, i considera que el que està dient és que "potser haurien d'haver tingut un portaveu, un Fernando Simón català".

"Nosaltres opinem i la discrepàcia, si es manté en l'àmbit científic, no només és necessària sinó que és saludable. I hem de discrepar de forma prudent."
 "Si el govern fa cas de l'informe i vol revisar la política de comunicació i tenir un portaveu més clar i visible, doncs perfecte -algú que treballi per a l'administració- i la resta, com fins ara, anirem opinant educadament. Si ens diuen 'tots callats', entrarem en una situació -i sobretot en la ciència, que no hi ha veritats absolutes-, doncs, dolenta." 
      

Les platges de Barcelona s'han obert per que els ciutadans facin esport (ACN/Miquel Codolar)
ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus Estat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut