Un mecànic d'un taller de Sort (ACN/Marta Lluvich)

Oberta la nova inscripció per a ajuts als autònoms: tràmits i requisits

Hi ha una setmana de temps per apuntar-s'hi telemàticament i fins a 140.000 persones es podran beneficiar de l'ajuda de 2.000 euros

Actualitzat
TEMA:
Autònoms

Des de les nou del matí d'aquest divendres hi ha obert un nou registre per als treballadors autònoms amb ingressos baixos per rebre una ajuda de la Generalitat de 2.000 euros.

El tràmit es pot fer a través de Canal Empresa o del web del Departament de Treball durant una setmana, fins al divendres 26 de febrer.

La inscripció es considera una sol·licitud i l'ordre de presentació no dona preferència. Aquest sistema es va començar a aplicar l'any passat, després del col·lapse que hi va haver en la primera convocatòria.

 

 

També hi poden accedir les persones que ja van rebre l'ajut anterior per al manteniment de l'activitat econòmica (al novembre o al desembre de l'any passat), a més de les que potser llavors no complien amb els requisits però ara sí.

Forma part d'un pla de xoc de més de 600 milions d'euros per als sectors més afectats per les limitacions que comporta la pandèmia.

 

Fins a sis treballadors

Entre els requisits, cal tenir el domicili fiscal a Catalunya, estar donat d'alta al RETA, el Règim Especial de Treballadors Autònoms, i tenir una base imposable de l'IRPF l'any 2019 igual o inferior a 35.000 euros/any, amb un rendiment net l'any 2020 igual o inferior a 17.500 euros.

L'ajut està pensat per a professionals autònoms que exerceixin una activitat econòmica com a persona física a títol individual, mutualistes, societaris i socis cooperativistes, tots fins a un màxim de 6 persones, inclosos els titulars.

Aquesta línia d'ajudes té una dotació de 280 milions d'euros, de manera que rebran els diners 140.000 autònoms.

ARXIVAT A:
Autònoms Coronavirus Covid-19
Anar al contingut