Imatge des de l'exterior del festival Medusa de Cullera
Imatge des de l'exterior del festival Medusa de Cullera (EFE / Natxo Frances)

Oberta la investigació de l'accident del Medusa Festival, amb un mort i quatre ferits greus

L'organització i l'Ajuntament de Cullera, al País Valencià, asseguren que el festival tenia tots els permisos

RedaccióActualitzat

Una investigació decidirà les causes i la possible responsabilitat civil i penal de la tragèdia del festival Medusa, celebrat a la localitat valenciana de Cullera, a la Ribera Baixa, on un jove de 22 anys va morir en caure part de l'escenari a causa de les fortes ratxes de vent la matinada de divendres a dissabte.

També hi ha quatre ferits greus, sobretot una noia de 19 anys amb la columna vertebral trencada, que és a l'UCI de l'Hospital de la Ribera, a Alzira. En total hi ha cinc persones hospitalitzades, totes amb fractures, segons l'últim comunicat de la conselleria de Sanitat. Els serveis mèdics van atendre quaranta persones.

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca ha obert les diligències prèvies per investigar els fets, sol·licitar els informes pericials corresponents i acordar la pràctica de les investigacions que consideri oportunes.

El jutjat de Sueca que porta el cas ha demanat informes pericials (CCMA)

Tenia tots els permisos

Tant l'organització com l'Ajuntament asseguren que tots els permisos estaven en regla. "Som una administració molt rigorosa i escrupolosa", ha dit l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, que ha aclarit que el festival tenia "tots els permisos i garanties jurídiques i administratives".

L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol i ha suspès tota l'activitat institucional del cap de setmana. El president de la Diputació de Ciudad Real, José Manuel Caballero, ha lamentat la mort del jove de 22 anys, veí de la població de Daimiel.

La forta ventada va fer caure les estructures de l'entrada del festival i l'escenari, que es van enfonsar La investigació haurà de determinar si l'esclafit va ser totalment inesperat i si les estructures eren prou sòlides.

En el moment del succés hi havia 50.000 persones al recinte, que van ser desallotjades per la Guàrdia Civil. L'organització va decidir cancel·lar definitivament l'edició d'aquest any.


Refugiats al pavelló de Cullera

Tot i que molts assistents han decidit marxar cap a casa, mig miler que tenien bitllet per tornar dilluns han hagut de ser reallotjats en un lloc més segur que la zona d'acampada, ja que no hi havia previsions que la situació meteorològica millorés.

L'organització els ha portat en autocars des del recinte del festival fins al pavelló cobert municipal de Cullera.

Uns joves marxen del recinte del festival
Molts assistents han estat traslladats en autocar al pavelló municipal de Cullera (CCMA)

El festival encara no s'ha pronunciat sobre les reclamacions d'alguns participants perquè els tornin els diners de les entrades, que en molts casos superaven els cent euros.

El risc de noves ventades també ha obligat a suspendre altres activitats com el Crazy Urban Fest, a Torrevella; la Nit de l'Albà, a Elx, o el concert de Leiva del festival SOM, a Castelló de la Plana.

A la zona on es feia el festival Medusa hi ha hagut diversos esclafits càlids, un fenomen associat a tempestes seques, que consisteix en un fort corrent de vent descendent del núvol de tempesta. El vent provoca un ascens molt brusc de la temperatura i una davallada de la humitat relativa quan arriba a terra. És un fenomen poc freqüent, però més probable al Mediterrani durant les nits d'estiu.

L'Agència Estatal de Meteorologia havia avisat de la possibilitat de ràfegues de vent huracanades, però que apuntaven més cap a l'interior de la província. Al litoral, s'havia alertat principalment de les altes temperatures.

ARXIVAT A:
País Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut