Els seleccionats hauran de fer un curs de 700 hores a l'Institut de Seguretat Pública
Els seleccionats hauran de fer un curs de 700 hores a l'Institut de Seguretat Pública (ACN/Miquel Codolar)

Oberta la convocatòria de 250 places de Bombers de la Generalitat

Les inscripcions estan obertes fins al 13 d'octubre i es preveu que l'any que ve es convocaran 250 places més

Actualitzat
TEMA:
Bombers

El cos de Bombers de la Generalitat obre 250 places en la categoria bàsica. La convocatòria de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments estarà oberta fins al 13 d'octubre.

El procés tindrà dues fases: la primera constarà de diverses proves, com la de coneixements, el test psicològic, els exercicis físics (cursa de llançadora, circuit d'agilitat, exercici aquàtic, pressió sobre banc i pujada de corda), una prova mèdica i coneixements de llengua catalana i castellana, entre d'altres.

En la segona fase es valorarà el temps de serveis prestats a la Generalitat de Catalunya en la categoria de bomber/a o bé en qualsevol altra administració en la mateixa categoria; el temps prestat com a bomber voluntari i altres qüestions relacionades.

En aquest enllaç es pot consultar un resum dels requisits, el procés d'inscripció i les proves de selecció.

Els seleccionats hauran de fer un curs de 700 hores a l'Institut de Seguretat Pública a Catalunya i 600 hores de pràctiques. La informació, els terminis, els requisits i les fases del procés selectiu es poden consultar en aquest web: interior.gencat.cat/festebombera.

És el tercer any consecutiu que s'obren 250 places a la categoria bàsica dels Bombers de la Generalitat i es preveu que l'any que ve se'n convocarà el mateix nombre, fins arribar als 1.000 llocs.

Ahir també es van publicar altres convocatòries, com 7 places d'inspector de l'escala superior, 3 de torn lliure i 4 de promoció interna.

El Departament d'Interior ha obert una campanya per promoure la inscripció de dones a la convocatòria. Amb el lema "A prova de foc", es difondran testimonis de bomberes i bombers per explicar les motivacions que les i els han dut a fer aquesta feina, el seu dia a dia a la feina i els valors que acompanyen la seva tasca.

 

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut