Els seleccionats hauran de fer un curs de 700 hores a l'Institut de Seguretat Pública
Els seleccionats hauran de fer un curs de 700 hores a l'Institut de Seguretat Pública (ACN/Miquel Codolar)

Oberta la convocatòria de 250 places de Bombers de la Generalitat

Les inscripcions estan obertes fins al 13 d'octubre i es preveu que l'any que ve es convocaran 250 places més

Actualitzat

El cos de Bombers de la Generalitat obre 250 places en la categoria bàsica. La convocatòria de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments estarà oberta fins al 13 d'octubre.

El procés tindrà dues fases: la primera constarà de diverses proves, com la de coneixements, el test psicològic, els exercicis físics (cursa de llançadora, circuit d'agilitat, exercici aquàtic, pressió sobre banc i pujada de corda), una prova mèdica i coneixements de llengua catalana i castellana, entre d'altres.

En la segona fase es valorarà el temps de serveis prestats a la Generalitat de Catalunya en la categoria de bomber/a o bé en qualsevol altra administració en la mateixa categoria; el temps prestat com a bomber voluntari i altres qüestions relacionades.

En aquest enllaç es pot consultar un resum dels requisits, el procés d'inscripció i les proves de selecció.

Els seleccionats hauran de fer un curs de 700 hores a l'Institut de Seguretat Pública a Catalunya i 600 hores de pràctiques. La informació, els terminis, els requisits i les fases del procés selectiu es poden consultar en aquest web: interior.gencat.cat/festebombera.

És el tercer any consecutiu que s'obren 250 places a la categoria bàsica dels Bombers de la Generalitat i es preveu que l'any que ve se'n convocarà el mateix nombre, fins arribar als 1.000 llocs.

Ahir també es van publicar altres convocatòries, com 7 places d'inspector de l'escala superior, 3 de torn lliure i 4 de promoció interna.

El Departament d'Interior ha obert una campanya per promoure la inscripció de dones a la convocatòria. Amb el lema "A prova de foc", es difondran testimonis de bomberes i bombers per explicar les motivacions que les i els han dut a fer aquesta feina, el seu dia a dia a la feina i els valors que acompanyen la seva tasca.

 

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut