Obama visita les zones arrasades pel "Sandy" a Nova Jersey i envia un missatge de suport als afectats

A poc dies de les eleccions, el president dels Estats Units ha suspès la seva campanya per poder avaluar els danys de l'huracà i organitzar la recuperació del subministrament i la reconstrucció de les localitats afectades. Una seixantena de persones han mort i prop de sis milions d'abonats continuen sense electricitat. Segons alguns experts, el "Sandy" representarà un cost de 15.500 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha viatjat aquesta dimecres fins a Nova Jersey, l'estat on el "Sandy" va tocar terra i un dels més afectats. Obama, acompanyat del governador de Nova Jersey, el republicà Chris Christie, i del director de l'Agència Nacional d'Emergències ha sobrevolat la zona afectada. Christie ha elogiat la resposta del president dels Estats Units davant de la crisi inesperada del "Sandy", comentari que li ha costat crítiques dels seus companys de partit.

L'huracà ha deixat una seixantena de morts, una vintena dels quals a Nova York, i un al Canadà. Gairebé 6 milions d'abonats de 15 estats continuen sense electricitat i el subministrament trigarà encara dies a poder-se restablir. El president dels Estats Units s'ha compromès a continuar donant suport als afectats i ha remarcat que la "màxima prioritat" de les autoritats és restablir el servei elèctric.

El principal centre del joc i els casinos de la costa est, Atlantic City, té un aspecte irreconeixible. Gairebé tots els ciutadans de la ciutat estan sense llum i el moll està totalment destruït. La zona més pròxima al mar està coberta de sorra i les aigües han tornat a pujar i han deixat bassals a la carretera d'accés a la localitat.

El cicló ha obligat a cancel·lar la tradicional desfilada de Halloween de Nova York i a Nova Jersey. La celebració d'aquesta festivitat s'ha traslladat, per ordre executiva del governador Chris Christie, a dilluns, 5 de novembre.

Les autoritats de la dotzena d'estats seriosament afectats comencen a avaluar les destrosses. Segons alguns experts, el "Sandy" representarà un cost de 15.500 milions d'euros. L'impacte que podria tenir en l'economia del país podria ser a curt termini, ja que molts creuen que els danys es veuran compensats per un augment en la construcció i en la reparació de les instal·lacions.

El "Sandy" interromp la campanya

L'arribada del "Sandy" ha fet que Barack Obama hagi cancel·lat durant quatre dies la campanya electoral per poder supervisar, primer, els preparatius per a l'arribada de la tempesta i, ara, la reconstrucció. El candidat demòcrata té previst reprendre els seus actes de campanya aquest dijous, amb una gira pels estats de Wisconsin, Nevada i Colorado, estats considerats decisius.

De la seva banda, l'aspirant republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney, ha reiniciat la seva campanya aquest dimecres amb diversos mítings a Florida. Per aquest dijous, Romney té previstos diversos actes a Virgínia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut