Nou Hampshire

Obama surt consolidat de Nou Hampshire, segons les enquestes

Les primàries de Nou Hampshire sembla que donaran un nou impuls als fins ara favorits en la cursa cap a les presidencials nord-americanes, el senador demòcrata Barack Obama i el republicà John McCain. Aquesta matinada han tancat els col·legis electorals i totes les enquestes a peu d'urna donen per segura la victòria d'Obama. La incògnita és veure com se'n sortirà la també aspirant demòcrata Hillary Clinton, que va arribar tercera a Iowa -al primer assalt presidencial- i ara podria quedar a nou punts de diferència d'Obama, segons dades de la universitat de Nou Hampshire.

Actualitzat

Totes les enquestes preveuen també una alta participació que, segons els analistes, beneficiarà els dos favorits als sondejos. En el bàndol demòcrata, Barack Obama confia consolidar les seves aspiracions per davant de Hillary Clinton, que podria sortir molt perjudica si queda a més de deus punts de diferència del seu rival. Els experts apunten que, si és així, només podria redreçar la cursa amb una victòria clara a les primàries de Michigan, la setmana que ve.

En el quadre republicà, el veterà John McCain, que ja va optar a la candidatura presidencial l'any 2000, espera recuperar el terreny perdut als caucus d'Iowa. El seu màxim rival a Nou Hampshire és Mitt Romney. La clau la tindran els votants independents, que en aquest estat nord-americà arriben al 40% dels inscrits.

Després de Nou Hampshire, les mirades estaran fixades en l'anomenat "super dimarts" del 5 de febrer, en què votaran més d'una vintena d'estats.

Anar al contingut