Imatges del fotoperiodista català (Font: ACN)
Els germans Centelles faran diverses exposicions a Estats Units durant el 2011. (Font: ACN)
Barcelona

Obama rep una fotografia de Centelles de l'arribada de la brigada Lincoln a Barcelona

Els fills del fotoperiodista Agustí Centelles han enviat al president dels Estats Units, Barack Obama, una fotografia original de l'arribada de la brigada Lincoln a Barcelona l'any 1937. Els hereus del fotoreporter també informen en una carta a Obama que preparen un seguit d'exposicions als Estats Units amb les nou fotografies que Centelles va fer als membres de la brigada antifeixista.

Actualitzat
La imatge enviada a Washington és el retrat d'un milicià afroamericà conegut amb el sobrenom de Cuba Hermosa, però del qual no se sap la identitat. Es va captar en el moment de l'arribada dels efectius de la brigada Lincoln a Barcelona per lluitar contra les tropes franquistes. En la carta que acompanya la foto, els germans Sergi i Octavi Centelles reten homenatge als voluntaris nord-americans que van anar a Europa a lluitar per la llibertat i combatre el feixisme, però que no van tenir tot el reconeixement que es mereixien pel fet que el bàndol republicà va perdre la guerra, i perquè poc després començaria la Segona Guerra Mundial.

L'obsequi precedeix un seguit d'exposicions als Estats Units


En la missiva, els hereus del fotoreporter també informen Obama que preparen un seguit d'exposicions per diverses ciutats dels Estats Units durant el 2011 amb les nou fotografies que Centelles va fer als membres de la brigada Lincoln. Precisament, la imatge de Cuba Hermosa és la fotografia que el president José Luis Rodríguez Zapatero voldria haver regalat a Obama si aquest any hagués visitat Espanya.
Anar al contingut