Nova York

Obama recupera agressivitat i guanya el segon debat a Romney

El segon "round" televisiu entre Obama i Romney se l'ha endut el president, segons es desprèn de les enquestes. El canvi d'actitud del president nord-americà, amb un posat més enèrgic i combatiu que en el primer, ha aconseguit posar nerviós en certs moments el seu rival republicà, Mitt Romney, a qui ha acusat de mentider.

RedaccióActualitzat
Barack Obama ha ofert una imatge més agressiva en el segon debat previ a les eleccions nord-americanes, aquesta matinada a Nova York. El canvi d'actitud del president nord-americà, amb un posat més enèrgic i combatiu que en el primer, ha aconseguit posar nerviós en certs moments el seu rival republicà, Mitt Romney, a qui ha acusat de mentider.

Obama ha aprofitat els noranta minuts de debat per retreure-li contradiccions i aspectes polèmics de la campanya, com aquell vídeo filtrat en què el republicà acusava el 47% dels nord-americans de viure de subsidis, mentre que Romney ha reiterat les crítiques a l'herència que deixa el líder demòcrata. Per a l'aspirant republicà, quatre anys més d'administració Obama significaran quatre anys més del mateix fer, mentre que el candidat a la reelecció ha subratllat que Romney es nega a apujar els impostos a les classes mitjanes quan ell mateix només paga un 14% d'impostos.

Obama ha retornat i ho ha fet acusant Romney de polititzar la mort de l'ambaixador nord-americà a Líbia, entre d'altres coses, mentre que el republicà s'ha esmerçat a subratllar els incompliments electorals del demòcrata.

En el cara a cara d'aquesta matinada, no hi havia blocs temàtics predeterminats, i el debat ha estat més fluid i intens. Les deu preguntes dels indecisos han tocat temes tan diversos com els impostos, l'energia, l'ocupació, la immigració, o els contraceptius i l'avortament.

El segon "round" televisiu entre Obama i Romney sembla que se l'ha endut el president, segons es desprèn de les primeres enquestes de mitjans com la CNN, segons la qual Obama n'hauria estat el guanyador pel 47%, mentre que un 39% donarien la victòria a Romney. Segons l'enquesta de la CBS, Obama té el 37% i Romney, el 30%.

Així, la cursa electoral estaria ara mateix força empatada, després que el candidat a la reelecció, Obama, s'ha recuperat de la derrota al primer cara a cara i s'ha imposat en aquest segon. En definitiva, els dos candidats a la presidència dels Estats Units s'han enfrontat aquesta matinada a Nova York en el segon dels tres debats organitzats abans de la cita electoral del dia 6 de novembre.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut