Washington

Obama prohibirà a les asseguradores cancel·lar les pòlisses de la gent que es posa malalta

El president dels Estats Units ha tornat a fer una encesa defensa de la seva reforma sanitària. Barack Obama afirma que els seus plans per reformar el sistema de salut impediran a les asseguradores negar la cobertura i cancel·lar les pòlisses de la gent que es posa malalta, i també oferir-los menys cobertura. Obama ha afegit que s'imposaran límits de despesa perquè "ningú es declari en fallida simplement perquè es posa malalt".

Actualitzat
El president dels Estats Units ha dit en el missatge habitual dels dissabtes que la seva reforma sanitària posarà fi al control que exerceixen les empreses d'assegurances i que, entre altres aspectes, obligarà aquestes companyies a pagar els exàmens rutinaris i l'atenció preventiva.

Barack Obama reconeix que s'està trobant amb molta resistència a l'hora de tirar endavant la seva reforma pels "interessos particulars", però recalca que si no es fa res per reformar el sistema serà impossible de sostenir-lo en els propers anys.

Als Estats Units hi ha gairebé 50 milions de persones que no tenen assegurança de cap tipus i la reforma que planteja Obama vol aconseguir que aquest grup tingui l'accés garantit a l'atenció mèdica.
Anar al contingut