Washington

Obama i Merkel amenacen Rússia amb "sancions sectorials" si pertorba les eleccions a Ucraïna

El president dels Estats Units i la cancellera alemanya es reuneixen a Washington i alerten el Kremlin que no pertorbi les eleccions a Ucraïna

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, han mostrat unitat davant les accions de Rússia durant la crisi a Ucraïna i han advertit que serà "inevitable" ampliar les sancions a Moscou si "pertorba" la celebració d'eleccions al país el 25 de maig.

Els dos mandataris han avisat que, en cas que Rússia no respecti els comicis, coordinaran "ràpidament passos addicionals" i, segons ha explicat Obama, "el pròxim pas serà un règim més ampli de sancions sectorials", una possibilitat a la qual espera no haver de recórrer, però que ho farà "si és necessari".

Per la seva banda, Merkel ha subratllat que la Unió Europea i els Estats Units ajudaran a la celebració de les eleccions presidencials, que ha considerat "crucials". Fins ara, els EUA i la UE només han imposat sancions a individus pròxims al Kremlin.

Merkel, interlocutòria amb Rússia

Els Estats Units veuen Merkel com la interlocutora clau d'Occident amb el Kremlin. De fet, la cancellera ha parlat mitja dotzena de vegades amb el president rus els últims dos mesos, l'última, abans mateix de viatjar a Washington. Merkel ha parlat per telèfon amb Putin per demanar-li que ajudi a alliberar els observadors de l'OSCE segrestats a Sloviansk, quatre dels quals són alemanys.

Sobre aquesta qüestió, Obama ha assegurat que els EUA i Alemanya estan "units en la seva indignació per l'horrible tracte rebut pels observadors de la OSCE" segrestats a l'est d'Ucraïna per milícies pro-russes, entre els quals hi ha quatre alemanys. "Els han fet desfilar davant dels mitjans i fer declaracions davant del canó d'una escopeta. És vergonyós i inacceptable", ha assenyalat Obama, que ha apressat Rússia a treballar per "garantir el seu alliberament immediat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut