Obama escull León Panetta com a nou director de la CIA

León Panetta, exassessor de Bill Clinton, serà el pròxim director de l'Agència Central d'Informació (CIA). És el que ha decidit el president electe dels Estats Units, Barack Obama, que també ha triat Dennis Blair, excomandant del Comandament del Pacífic, per ser el nou Director Nacional d'Intel·ligència, la persona que coordinarà els treballs dels diversos serveis d'espionatge.

Actualitzat
Panetta, que va ser cap del gabinet de Clinton, té fama de ser un excel·lent administrador i gestor, però no té experiència en el terreny del serveis secrets. El seu nomenament, que Obama encara ha de fer oficial, està en mans ara del Senat. Un cop confirmat el càrrec, Panetta es convertirà en el principal responsable de la recerca dels líders de la xarxa terrorista d'Al-Qaeda.

Així com la decisió de Panetta ha estat una sorpresa, no ho ha estat la candidatura de Blair, que va encapçalar el Comandament del Pacífic durant els atemptats de l'11 de setembre del 2001. És un expert en temes relacionats amb la Xina i va ser director d'afers militars a la CIA.
Anar al contingut