Washington

Obama encarrega a Paul Volcker la supervisió de les mesures contra la crisi

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha nomenat Paul Volcker, que va ser director de la Reserva Federal del 1979 al 1987, cap d'un nou consell assessor de la presidència. Supervisarà el compliment dels plans i de les mesures per fer front a la crisi financera i per reactivar l'economia. Obama ha justificat la creació d'aquest nou organisme perquè "a vegades, Washington pot estar massa aïllat". El president electe, que ha dit que el nou govern intenta combinar gent amb experiència i gent amb noves idees, ha especificat que el nou consell assessor estarà format per personalitats distingides de fora del govern, ja siguin empresaris, sindicalistes o acadèmics.

Actualitzat
Barack Obama ha anunciat la creació del Consell Assesor per a la Recuperació Econòmica, un nou organisme que s'encarregarà de posar en marxa, controlar i avaluar les propostes del president electe per afrontar la crisi econòmica i estabilitzar els mercats. Al capdavant d'aquest nou gabinet, Obama hi ha col·locat l'expresident de la Reserva Federal dels Estats Units durant l'època Reagan i Carter, Paul Volcker, de 81 anys.

Obama ha fet aquest anunci en la compareixença que ha fet aquesta tarda, la tercera en tres dies. El president electe encara no ha parlat d'un altre nomenament previst, el de Robert Gates, actual secretari de Defensa, a qui Obama pot haver demanat que continuï al càrrec, almenys un any més. 

A la segona compareixença d'aquesta setmana, ahir, dimarts, Obama va fer públics dos noms més del seu equip econòmic: el fins ara director de l'Oficina de Gestió del Pressupost del Congrés, Peter Orszag, que serà el director de l'Oficina de Pressupostos de la Casa Blanca; i el segon, que serà Robert Nabors, i que fins ara treballava al Comitè d'Assignacions Pressupostàries de la Cambra de Representants.

L'anunci d'avui d'Obama ha coincidit amb l'últim discurs presidencial d'Acció de Gràcies de George Bush, en què ha agraït la feina de tots els americans després d'haver fet el tradicional perdó a dos galls d'indi.
Anar al contingut