Washington

Obama: "Els EUA no estan en guerra contra l'islam"

Cimera internacional contra l'extremisme violent, amb la mirada posada en Estat Islàmic

Actualitzat

La cimera internacional contra l'extremisme violent ha començat a Washington, amb la mirada posada a Estat Islàmic. Hi participen representants de 60 països i congregarà ministres de l'Interior i d'Afers Exteriors per abordar conjuntament experiències d'integració i coordinació policial.

El president amfitrió, Barack Obama, ha posat en valor aquesta nit el model d'integració dels Estats Units, ha rebutjat l'etiqueta de "religiós" per a Estat Islàmic i ha defensat els musulmans, en un moment en què se senten cada cop més estigmatitzats. Però també ha estat crític, perquè, ha dit, no fan sentir prou la seva veu contra els que ataquen en nom de la religió.

Obama també ha demanat a les comunitats de tot el món que es lluiti contra l'exclusió, per evitar convertir-se en caldo de cultiu per a jihadistes, i ha reiterat en diverses ocasions que els Estats Units, que bombardegen posicions d'EI a l'Iraq i Síria des del setembre passat, "no estan en guerra contra l'islam". Segons ell, Estat Islàmic, que ocupa àmplies zones de Síria i l'Iraq, i s'ha nodrit de més de 20.000 combatents estrangers, no és més que un grup de salvatges "desesperats per tenir legitimitat".

I ha acabat llançant un missatge esperançador: "Donades les complexitats del desafiament i la naturalesa de l'enemic, que no és un exèrcit tradicional, ens suposarà temps i requerirà vigilància, capacitat de recuperació i perspectiva. Però estic segur que, així com hem tingut aquestes capacitats durant més de dos segles, aquestes prevaldran. I una part del que em dóna aquesta confiança és l'aclaparadora resposta de la comunitat mundial al salvatgisme d'aquests terroristes."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut