Obama: "El Regne Unit i la Unió Europea continuaran sent socis indispensables"

L'aspirant republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, de viatge a Escòcia, qualifica la decisió dels britànics d'"extraordinària" i "fantàstica"

RedaccióActualitzat

Des dels Estats Units, el president, Barack Obama, ha dit que el poble britànic ha parlat i respecta la seva decisió d'abandonar la Unió Europea. Obama ha deixat clar que tant el Regne Unit com la Unió Europea continuaran sent socis indispensables dels Estats Units.

"El poble del Regne Unit ha parlat i respectem la seva decisió", diu Obama en un breu comunicat. "La relació especial entre els Estats Units i el Regne Unit és duradora i la pertinença del Regne Unit a l'OTAN continua sent una pedra angular de la política econòmica, exterior i de seguretat dels Estats Units."

El president nord-americà també assegura que igual d'important és la relació dels Estats Units amb la Unió Europea, "que tant ha fet per promoure l'estabilitat, estimular el creixement econòmic i promoure els valors i els ideals democràtics en tot el continent i fora de les seves fronteres".

"El Regne Unit i la Unió Europea continuaran sent socis indispensables dels Estats Units, fins i tot quan comencin a negociar la ruptura de la seva relació."

Obama havia donat suport a l'opció que el Regne Unit es quedés a la UE, pels beneficis econòmics i polítics de la integració i per les relacions transatlàntiques.

Trump creu que la decisió dels britànics és "extraordinària" i "fantàstica"

Qui també ha reaccionat al Brexit és l'aspirant republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump.

El magnat, que és a Escòcia per a la inauguració d'un dels seus camps de golf, ha qualificat la decisió dels britànics d'"extraordinària" i "fantàstica". Trump celebra que els britànics hagin votat per la "independència" de la Unió Europea i per recuperar -diu- el control de les seves fronteres i la seva economia.

"Volen recuperar moltes coses. Volen tornar a tenir un gran país. Crec que realment hi haurà més casos semblants. Als Estats Units també està passant. Només s'ha de mirar els bons resultats que tinc en els últims sondejos."

L'empresari s'ha compromès a reforçar els lligams amb el Regne Unit si arriba a la Casa Blanca. A Escòcia s'han convocat manifestacions contra Trump per les seves propostes contra la immigració. De fet, un espontani ha interromput el discurs amb uns símbols nazis.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut