Barack Obama al vídeo de suport a Macron
Barack Obama al vídeo de suport a Macron

Obama dona suport a Macron a tres dies de les eleccions

Macron ha assegurat que el suport d'Obama el fa "feliç", perquè l'expresident nord-americà "dona suport als moviments democràtics i l'esforç europeu"

RedaccióActualitzat

L'expresident dels Estats Units, Barack Obama, ha mostrat el seu suport al candidat socioliberal a la Presidència de França, Emmanuel Macron, a través d'un vídeo a Twitter:

Obama considera Macron "defensor dels valors francesos i europeus" i assenyala que "no té intenció d'implicar-se en moltes campanyes electorals ja que no serà ja mai més candidat" però que considera que les eleccions franceses són "massa importants" com per no emetre una opinió:

"Les eleccions a França són d'una importància cabdal per al futur de França i els valors que protegim. L'èxit de França importa al món sencer. Vull que tots els meus amics francesos sàpiguen que els desitjo èxit. Vull que sàpiguen que dono suport a Emmanuel Macron per avançar."

L'expresident, que en cap moment anomena la rival de Macron a la segona volta dels comicis presidencials que es fan el proper dia 7, la ultradretana Marine Le Pen, assegura que el candidat "ha defensat els valors liberals", ha destacat "el paper important que té França a Europa i al món" i s'ha compromès per "un futur millor per als francesos". Obama recorda que fa poc va parlar amb Macron "del seu moviment independent i de la seva visió sobre el futur de França" i conclou la seva intervenció dient en francès "En marxa!" (nom del moviment polític creat per Macron) i "Visca França!".

Macron, per la seva banda, ha assegurat que el suport d'Obama el fa "feliç", perquè l'expresident nord-americà "dona suport als moviments democràtics i l'esforç europeu". Quan falten tres dies per a la segona volta dels comicis, els sondejos donen el candidat socioliberal com a clar favorit davant de Le Pen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut