Washington

Obama diu que vol una Espanya "forta i unida" en la visita del rei Felip

El ministre García-Margallo dóna les gràcies al president dels Estats Units per la seva declaració

Actualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha destacat la importància d'una Espanya "forta i unida" en la visita del rei Felip VI. Obama, que ha fet aquestes declaracions als periodistes després de la reunió amb Felip VI, no ha fet cap referència explícita al procés sobiranista català.

En una compareixença conjunta amb el monarca a la Casa Blanca, Obama també ha manifestat el seu desig de visitar Espanya abans de deixar el càrrec, el gener del 2017.

"Estem profundament compromesos a mantenir la relació amb una Espanya forta i unida"

Al final de la trobada, celebrada al Despatx Oval, el president nord-americà ha destacat la "gran amistat" entre tots dos països i també la recuperació econòmica d'Espanya de la "brutal recessió" soferta.

Per la seva banda, el rei Felip VI ha subratllat que Espanya i els EUA comparteixen valors com la democràcia i la unitat i ha assenyalat que cal treballar per l'objectiu "d'aconseguir la convivència en pau". El monarca i Obama han dialogat, entre altres qüestions, sobre la crisi de refugiats a Europa i de la cooperació en defensa i contra el terrorisme.

Agraïments de Rajoy i Margallo

El govern espanyol s'ha mostrat satisfet per les paraules d'Obama davant del rei referint-se a una Espanya forta i unida. Mariano Rajoy ho ha fet a través del seu compte de Twitter:

El cap de la diplomàcia, José Manuel García-Margallo, també ha destacat el pronunciament d'Obama. La qüestió de la secessió "no agrada gens" als Estats Units, ha assenyalat Margallo, que ha apuntat que s'ha de donar "un cert valor" a les paraules d'Obama perquè el president nord-americà era conscient, ha dit, que les pronunciava durant la campanya electoral catalana.

El ministre ha explicat que la declaració del mandatari nord-americà "és d'agrair" perquè "el més senzill" hauria estat "llançar pilotes fora" i no pronunciar-se, amb l'argument que "aquesta és una qüestió interna" d'Espanya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut