Washington

Obama diu que els ciutadans "estan totalment cansats de la política de Washington" després de signar l'acord del sostre del deute

Poc després de signar l'acord a què van arribar aquest dimecres republicans i demòcrates per elevar el sostre del deute, el president dels Estats Units ha dit que el tancament parcial de l'administració ha provocat un "dany innecessari" que probablement ha frenat la recuperació econòmica.

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit que el tancament parcial de l'administració ha provocat un "dany innecessari" que probablement ha frenat la recuperació econòmica, a banda de perjudicar la "credibilitat" del país com a economia mundial de referència. Poc després de signar l'acord a què van arribar aquest dimecres republicans i demòcrates per elevar el sostre del deute, el president nord-americà ha criticat les posicions immobilistes del grup ultraconservador Tea Party durant les darreres setmanes i ha conclòs que "no és una sorpresa que els ciutadans dels EUA estiguin totalment cansats de la política de Washington".

Obama creu que "no hi ha guanyadors" en la fi del tancament de les agències federals setze dies després. En la seva opinió, els Estats Units són "una nació indispensable a la qual el món contempla com el lloc més segur i fiable per invertir", motiu pel qual la crisi de les últimes setmanes considera que "envalenteix els nostres enemics, encoratja els nostres competidors i deprimeix els nostres amics".

En el seu discurs, el president nord-americà ha estat molt crític amb l'ecosistema polític de la capital del país i ha assegurat que cal "deixar de parar atenció als grups de pressió, bloguers, locutors de ràdio i activistes professionals que es beneficien del conflicte" i posar el centre del debat en "la majoria de nord-americans que ens va enviar aquí", en referència a la Casa Blanca.

En un missatge als republicans, el president nord-americà ha apuntat que per canviar les polítiques o tirar enrere lleis com la reforma sanitària, "cal guanyar unes eleccions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut