Obama (Foto: Reuters)
Obama en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Washington

Obama demana un pronunciament bioètic urgent sobre la creació de la primera cèl·lula artificial

El president Barack Obama ha demanat a la Comissió Presidencial per a l'Estudi de Qüestions Bioètiques que prepari un informe urgent sobre la cèl·lula artificial. Obama ha demanat a la comissió que en l'informe s'avaluïn els possibles beneficis d'aquesta nova tècnica, però també els seus eventuals problemes morals. La comissió -segons l'encàrrec del president- haurà de fer "recomanacions sobre les accions que el govern hauria d'emprendre per permetre als Estats Units explotar els beneficis d'aquest sector de la ciència, en plena evolució".

Actualitzat
Obama ha insistit que vol ser informat sobre els "beneficis potencials per a la salut, la seguretat i altres sectors" d'aquest nou procediment, així com de "les apropiades limitacions ètiques" i els "riscos identificables" per assegurar-se que siguin "minimitzats".

L'equip de genetistes nord-americans, encapçalats per Craig Venter, va anunciar ahir que han produït per primera vegada una cèl·lula artificial, controlada per ADN elaborat per l'ésser humà, un pas que apropa la ciència a la creació de vida artificial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut