Washington

Obama confia la política econòmica a Geithner i Summers

L'equip de Barack Obama es continua perfilant. Aquest dilluns el president electe ha fet oficials els nomenaments en llocs estratègics que tenen a veure amb l'economia i el portaveu de la Casa Blanca. Es tracta de Timothy Geithner, nou secretari del Tresor, i Lawrence Summers, nomenat director del Consell Econòmic Nacional. Obama col·loca com a portaveu de la Casa Blanca Robert Gibbs, un home de la seva confiança. També corren rumors sobre l'escollit per ocupar la Secretaria de Comerç, que es tractaria de Bill Richardson.

Actualitzat
Peça a peça, Barack Obama està teixint l'equip que agafarà les regnes dels Estats Units a partir del 20 de gener. Al capdavant de les polítiques econòmiques hi haurà Timothy Geithner i Lawrence Summers, dos pesos pesants de l'administració Clinton

Geithner, de 47 anys, era fins ara president del Banc de la Reserva Federal de Nova York, mentre que Summers, de 53, va ser secretari del Tresor amb l'administració Clinton. La difusió d'aquests noms coincideix amb l'anunci de la recepta econòmica d'Obama, que preveu crear 2,5 milions de llocs de treball fins al 2011. Un cop presentat el seu equip econòmic, es preveu que Barack Obama faci públic el seu equip de seguretat nacional, en el qual s'inclou Hillary Clinton com a secretària d'Estat.

El president electe encara no ha anunciat qui ocuparà la Secretaria de Comerç, on sembla que Obama col·locarà Bill Richardson, el governador de l'estat de Nou Mèxic. El seu nom ja havia sonat com a cap de la diplomàcia nord-americana abans que es fes públic que l'ocuparà Hillary Clinton.

Un altre càrrec que s'ha conegut és el de portaveu de la Casa Blanca. El president electe dels Estats Units ha escollit per aquest lloc Robert Gibbs, que va ser portaveu de la seva campanya electoral.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut