Washington

Obama assistirà a la cimera de Copenhaguen amb la proposta de reduir l'emissió de gasos un 17%

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat que viatjarà a Copenhaguen per assistir a la cimera de l'ONU sobre el canvi climàtic, el 9 de desembre que ve. Obama hi arribarà procedent d'Oslo, on haurà recollit el Premi Nobel de la Pau. Washington hi acudirà amb el compromís de reduir un 17% les emissions de gasos d'efecte hivernacle fins al 2020, respecte de les emissions del 2005. A banda de Barack Obama, fins a 65 caps d'estat i de govern aniran a Dinamarca. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, encara no ha confirmat la seva assistència.

Actualitzat
El responsable de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic, Yvo de Boer, s'ha mostrat satisfet amb la presència d'Obama a Copenhaguen i l'ha qualificat de primordial.

Els Estats Units acudiran a la reunió amb l'oferiment de retallar un 17% les emissions de gasos d'efecte hivernacle pel 2020, respecte de les emissions del 2005. L'oferta té el suport del Congrés, però no del Senat nord-americà.

De la seva banda, la Unió Europea pressiona perquè la retallada arribi al 20% de les seves emissions, però comparades amb els nivells del 1990. La diversitat de les xifres fa que les dues propostes siguin difícilment comparables. A més, tant Brussel·les com Washington defensen el seu percentatge com el més agosarat.

La presència d'Obama a Copenhaguen és molt important per legitimar l'acord que surti de la cimera de les Nacions Unides.

Anar al contingut