El president nord-americà, Barack Obama, en una entrevista televisiva.
El president nord-americà, Barack Obama, en una entrevista televisiva.
Estats Units

Obama assegura que l'acord amb Rússia sobre Síria posa les bases per fer caure Al-Assad

El secretari general de l'ONU presentarà aquest dilluns al Consell de Seguretat l'informe que ha fet la missió d'experts sobre el suposat ús d'armes químiques a Síria en l'atac del 21 d'agost. Barack Obama assegura que l'acord amb Rússia sobre Síria, que desactiva l'arsenal químic de Damasc, pot ser el detonant per fer caure Al-Assad quan hagi de ser.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, considera que l'acord amb Rússia, d'aquest cap de setmana, per destruir l'arsenal químic de Síria pot ser el detonant de la sortida del poder del president Bashar al-Assad. En una entrevista a una cadena de televisió, Obama, que ha rebutjat les crítiques que ha rebut pel seu canvi respecte de la crisi de Síria, adverteix que l'acord representa, alhora, un avís al règim iranià. "Podríem tenir el fonament per començar el que ha de ser un procés internacional en què els aliats d'Al-Assad, sobretot l'Iran i Rússia, reconeixen que això és terrible per als sirians i estiguin disposats a arribar a algun tipus d'acord polític", ha manifestat.

Per la seva banda, el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha garantit a Israel que l'amenaça de fer servir la força contra Síria és real, si no compleix l'acord d'entregar l'arsenal químic. Kerry ho ha dit a Jerusalem, i hi ha afegit que l'acord entre Rússia i els Estats Units per al desarmament de l'arsenal químic hauria de convèncer l'Iran que la via diplomàtica és possible per resoldre diferències.

D'altra banda, aquest dilluns el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha de presentar, davant el Consell de Seguretat, l'informe que ha fet la missió d'experts sobre el suposat ús d'armes químiques a Síria en l'atac del 21 d'agost. Ban Ki-moon va rebre aquest diumenge l'informe, de mans del cap dels investigadors.
Anar al contingut