Charlotte

Obama accepta la nominació com a candidat demòcrata i demana quatre anys més per acabar la feina

Barack Obama ha acceptat la nominació a la presidència com a candidat demòcrata. En el seu discurs, ha demanat quatre anys més per acabar la feina. Avisa que el 6 de novembre els nord-americans hauran de triar entre "dues visions fonamentalment diferents del futur".

RedaccióActualitzat
Barack Obama ha acceptat formalment la nominació com a candidat a la presidència pel Partit Demòcrata. L'actual president dels Estats Units ha parlat de temps difícils, de reptes i de superació davant els milers de delegats que assisteixen a la convenció.

Obama assegura que que els americans tenen al davant les eleccions més decisives "per a aquesta generació". En el seu discurs per tancar la convenció, el ja candidat ha dibuixat uns comicis, aquest 6 de novembre, en què els americans hauran d'escollir entre "dues visions fonamentalment diferents del futur".

Obama qualifica les eleccions de "decisives" i considera que els ciutadans hauran de triar entre uns republicans que, segons diu, afavoreixen els lobbies i no tenen sensibilitat social, i ell, que encapçala l'opció que lluita per la igualtat d'oportunitats, la justícia social i un creixement econòmic que arribi a tothom.

El líder demòcrata reconeix, però, que la seva via "no serà ràpida ni fàcil" però demana als que el van votar el 2008 que li renovin la confiança perquè no els diu el que volen sentir, sinó la veritat. I avisa que "la veritat és que ens faran falta uns quants anys per resoldre els problemes que se'ns acumulat des de fa dècades".

Objectiu: desmentir les enquestes

El discurs ha tancat la convenció en un pavelló molt més petit del previst inicialment, a causa de l'aiguat que queia a la zona. Amb aquest discurs a Charlotte, Carolina del Nord, Obama intenta compensar la situació de debilitat amb què arriba a la convenció, amb uns sondejos molt més justos que els dels seus predecessors que buscaven la reelecció.

El setembre del 96, Bill Clinton anava 20 punts per davant del republicà Bob Dole. El 2004, George Bush li treia 11 punts al demòcrata John Kerry. Ara, Obama, amb el mateix objectiu que Bush i Clinton, està empatat amb Mitt Romney. És el candidat a la reelecció que arriba més fluix, en 16 anys, a una convenció.

Obama ha rebut durant la convenció el suport de Clinton i també de la seva dona Michelle, que va enlluernar l'auditori amb un discurs emotiu en què va presentar el seu marit com l'encarnació del somni americà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut