Oaxaca prohibeix la venda als menors d'edat del menjar hipercalòric
Oaxaca prohibeix la venda als menors d'edat del menjar hipercalòric

Oaxaca prohibirà la venda de begudes ensucrades i menjar hipercalòric als menors

Mèxic és el segon país amb major índex de sobrepès i obesitat del món

Roger FontellesActualitzat

Aplaudiments al congrés de l'estat mexicà de Oaxaca per l'aprovació de la històrica mesura que pretén millorar la salut infantil en un país amb unes taxes d'obesitat molt altes. L'estat ha prohibit la venda, la distribució i la publicitat d'aliments hipercalòrics, coneguts popularment com a menjar porqueria, i de begudes ensucrades als menors d'edat.

La prohibició també s'aplicarà a escoles i empreses, en les quals també es prohibirà l'existència de "distribuïdors automàtics o màquines expenedores".

Magaly Lopez, diputada de Oaxaca, ha defensat la mesura al congrés de l'estat:

"Hem pressionat per la transformació i perquè els infants tinguin una nutrició saludable, adequada al seu benestar i el seu desenvolupament, en lloc dels hàbits de consum que marca la indústria".

El congrés de l'estat mexicà s'ha basat en un estudi de l'Organització Panamericana de la Salut en què s'afirmava que "el consum de begudes que contenen sucres afegits està associat amb un augment del sobrepès, l'obesitat i la diabetis en la població".

Després de les malalties del cor, la diabetis és la causa més comuna de mort al país nord-americà.

Detalls begudes ensucrades
Detalls de begudes ensucrades

Mèxic és actualment el major consumidor d'aliments ultraprocessats a l'Amèrica Llatina i el quart al món. Les dades governamentals mostren que el 75,2% de la població de 20 anys o més té sobrepès o és obesa, xifra que ha augmentat alarmantment en els últims anys.

L'obesitat va assolir proporcions epidèmiques a Mèxic després de l'Acord de Lliure Comerç nord-americà amb els Estats Units i el Canadà a principis dels anys 90, que va fer que els aliments processats fossin més accessibles, segons han demostrat diversos estudis.

Les agrupacions empresarials, en contra

Tot i que la mesura ha tingut una bona acollida, algunes agrupacions empresarials han rebutjat la prohibició de vendre menjar porqueria i begudes envasades a menors d'edat al considerar que la mesura afectarà l'economia i el benestar de la població i podria incentivar el mercat informal dels productes prohibits. En canvi, representants d'Unicef Mèxic han celebrat la proposta

Mèxic és el segon país amb major índex de sobrepès i obesitat del món. L'associació mexicana Aliança per la Salut Alimentària afirma que el consum de begudes ensucrades propicia al país més de 40.000 morts a l'any.

ARXIVAT A:
SalutMenorsMèxic
Anar al contingut