Cap dels 18 tancs sotmesos a proves les han superat

Nyap d'Alemanya amb els tancs que havia de subministrar a l'OTAN: tots són defectuosos

L'exèrcit alemany enviarà temporalment vehicles de combat antics a les Forces d'Intervenció Ràpida de l'OTAN mentre intenta resoldre els problemes tècnics dels Puma

Actualitzat

Alemanya ha estat comprant tancs defectuosos fabricats a la mateixa Alemanya. Alguns d'aquests tancs, anomenats Puma, estaven destinats a una força conjunta de l'OTAN, però no poden entrar en servei per problemes tècnics.

Cap dels 18 tancs que s'han sotmès a proves recentment les ha superat. Segons la revista alemanya Der Spiegel, així ho revela informe enviat pel comandant de la 10a divisió de blindats, el general Ruprecht von Butler, a l'Estat Major de Defensa alemany.

Els problemes que s'han trobat van des dels sistemes electrònics i tècnics, fins a l'estat del cablejat i l'operativitat.

De manera temporal, l'exèrcit alemany substituirà els Puma, considerats com un dels vehicles més moderns, segurs i polivalents del món, per vehicles de combat més antics.

 

Reunió d'urgència amb la cúpula militar

Davant la dimensió dels fets, la ministra de Defensa alemanya, Christine Lambrecht, ha convocat una reunió d'urgència amb els alts comandaments de l'exèrcit per abordar la situació. La ministra ha qualificat els fets de "gran revés", tant per a Berlín com per a l'OTAN.

Els vehicles de combat que han resultat inoperatius estaven destinats a formar part de les forces d'intervenció ràpida de l'OTAN a partir de l'abril de 2023.

D'altra banda, el general Eberhard Zorn, cap de Defensa alemany, ha comunicat per les seves xarxes socials que "s'està fent tot el possible per restaurar l'estat dels tancs Puma".

"Amb l'ajuda d'especialistes de la indústria armamentística començarem a avaluar els danys. Farem tot el possible per restaurar l'estat dels tancs."

Lambrecht ja ha anunciat que demanarà un informe sobre el tema a finals de la setmana que ve.

Des de dissabte, la ministra, que ja va denunciar a l'abril que la meitat d'aquests tancs no estaven operatius, lidera totes les crítiques, que considera "totalment justificades":

"Cal que les tropes puguin confiar que els sistemes d'armament siguin robustos i estables per al combat. Les crítiques del Parlament són totalment justificades."

 

Alemanya utilitzarà tancs més antics per als compromisos amb l'OTAN

Tot i l'estat dels tancs Puma, Christine Lambrecht ha confirmat que l'exèrcit alemany participarà en les forces d'intervenció ràpida de l'OTAN de l'any 2023.

Ho farà amb els tancs Marder, molt més antics i que havien de ser substituïts pels Puma.

"Alemanya complirà amb els seus compromisos amb l'OTAN posant a disposició, de manera temporal, els seus tancs Marder."

Des de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna, Berlín s'ha compromès a reforçar els seus vincles amb l'OTAN i a augmentar la despesa en defensa.

El govern d'Alemanya ja ha aportat 100.000 milions d'euros per modernitzar el seu exèrcit.

 

Les accions de l'empresa fabricant han baixat

El Ministeri de Defensa alemany ja ha dit que no comprarà més tancs Puma fins que no s'hagi demostrat que són fiables.

A causa d'aquest anunci, les accions d'una de les empreses fabricants, Rheinmetall (RHMG), han baixat un 7%. L'altra és Krauss-Maffei Wegmann (KMW). 

Cap de les dues companyies ha fet un comunicat sobre l'estat dels seus tancs.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaOTAN
Anar al contingut