Catalunya

Núvols a la costa, amb ruixats aïllats

Temps encara estable arreu del país. La profunda pertorbació se situarà davant de la costa de Portugal i no avançarà, de moment, cap a la península Ibèrica. Aquesta situació permetrà una canalització marcada de vents càlids de sud i sud-est procedents del nord d'Àfrica.

Actualitzat
Diumenge, els vents de llevant es reforçaran arreu del país, especialment a la façana litoral. El cel es mostrarà més cobert, amb boires i mala visibilitat. També arribaran més núvols des de ponent, que anunciarà un canvi de temps per a les pròximes hores. Fins que no arribi aquest front, hi haurà més risc d'alguns plugims o ruixats febles al litoral i prelitoral, però no pluges importants.

Les temperatures no patiran canvis importants. En general, hi haurà poca oscil·lació tèrmica: en molts llocs, la diferència entre màxima i mínima només serà de 2 o 3 graus.

Al País Valencià també augmentarà la nuvolositat. Com passa a Catalunya, si hi ha precipitació serà molt feble i dispersa a la costa. A les Balears veurem més estones de sol, però s'anirà ennuvolant.

En els pròxims dies esperem canvis una mica més significatius, amb l'arribada de pluges més abundants. Un front associat a la profunda borrasca atlàntica ens creuarà durant la nit de dilluns i avançarà des de Ponent i les Terres de l'Ebre cap al nord-est de Catalunya, i provocaran pluges generalitzades. Després es mantindrà la presència de vents humits, que garantiran la nuvolositat a Catalunya, fins i tot amb possibles ruixats al litoral de Girona i Barcelona.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut