Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA
Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA

Núria Llorach, escollida presidenta en funcions de la CCMA

Llorach substituirà Brauli Duart, que ha deixat el càrrec en ser nomenat secretari general de la Conselleria d'Interior

Actualitzat

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha escollit Núria Llorach perquè assumeixi les funcions de la presidència de l'ens. El canvi es produeix perquè Brauli Duart, que fins ara exercia les funcions de la presidència, ha deixat el càrrec en ser nomenat secretari general de la Conselleria d'Interior.

Llorach exercirà, així, la presidència en funcions i l'administració de la Corporació, tasca que ja va desenvolupar entre el 2016 i principis del 2018. Tot plegat, fins que el Parlament nomeni un nou Consell de Govern, perquè l'actual ja ha acabat el seu mandat.

Brauli Duart s'ha acomiadat d'aquesta etapa com a màxim responsable a l'ens públic audiovisual amb un repàs dels eixos bàsics de la seva gestió en el que ha estat, en paraules seves, "un període difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès". Ha volgut recordar qu, en aquesta etapa, s'ha hagut d'afrontar una reducció dràstica dels recursos provocada per la crisi i els diferents conflictes de l'IVA, a més de l'evolució del sector amb noves plataformes digitals de consum audiovisual.

Duart ha subratllat que "a més de la viabilitat econòmica, hem aconseguit preservar també la competitivitat i l'alt nivell de qualitat dels mitjans nacionals de Catalunya".

El Consell de Govern de la CCMA va ser nomenat pel Parlament de Catalunya el març del 2012. Finalitzat el període previst de 6 anys del mandat parlamentari, els membres del Consell exerceixen els seu càrrec en funcions fins a la renovació d'aquest òrgan, que ha de ser elegit pel Parlament de Catalunya.

 

 

Núria Llorach ja havia exercit la presidència de la CCMA en funcions

Núria Llorach i Boladeras (Barcelona, 1962) és actualment membre del Consell de Govern de la CCMA i havia exercit les funcions de la presidència de l'ens públic entre l'abril del 2016 i el gener del 2018. També ha estat membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (2000-2008) i presidenta del Fòrum d'entitats de persones usuàries de l'audiovisual.

Llorach, que és llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona i PDD per IESE, ha estat directora executiva de l'Institut Català de les Dones (1990-2000) i membre del Consell Assessor de Televisió Espanyola a Catalunya (1995-1996).

Va ser també vicepresidenta de la Mesa del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu especial de les Nacions Unides, des del 1989 fins al 2000.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut