L'actriu Núria Espert, emocionada, en el moment de rebre la condecoració.
L'actriu Núria Espert, emocionada, en el moment de rebre la condecoració.
Barcelona

Núria Espert rep la Medalla d'Or del Liceu, la primera que premia la direcció escènica

L'actriu i directora d'escena Núria Espert, la soprano italiana Mirella Freni i el baix finlandès Matti Salminen han rebut aquest dilluns la Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu. L'entrega s'ha fet en un acte solemne al saló dels Miralls. El coliseu barceloní va recuperar l'any passat la tradició del lliurament de les seves medalles d'or, coincidint amb el desè aniversari de la seva reinauguració després de l'incendi.

Actualitzat
Una emocionada Núria Espert ha agraït la distinció del Liceu i ha recordat que "l'òpera ocupa un lloc especial al meu cor". Espert va ser l'artífex del muntatge de la primera òpera que es va representar al Liceu en la seva inauguració després de l'incendi que el va arrasar completament. L'òpera va ser "Turadot", de Giacomo Puccini. La Medalla d'Or a Núria Espert és la primera que reconeix la direcció escènica.

La soprano Mirella Freni també ha rebut la distinció. Freni ha confessat que li agradaria tornar a cantar al Liceu. Paraules d'elogi ha tingut també el baix finlandès Matti Salminen, el tercer guardonat, per a qui el teatre de la Rambla és un "santuari de l'òpera".

El Gran Teatre del Liceu va recuperar l'any passat la tradició del lliurament de les seves Medalles d'Or coincidint amb el desè aniversari de la seva reinauguració després de l'incendi. Aquests guardons no s'entregaven des del 1979. En el passat havien estat distingits amb aquest premi el tenor Josep Carreras, la mezzosoprano russa Elena Obraztsova, la soprano eslovaca Edita Gruberova, l'hongaresa Eva Marton i la mezzo nord-americana Dolora Zajick.

D'altra banda, el Cercle del Liceu ha concedit la Medalla d'Or d'aquesta institució a la soprano catalana Montserrat Caballé pels seus 50 anys de carrera artística. La cerimònia d'entrega tindrà lloc el 18 de novembre durant un sopar de gala al saló dels Miralls del Liceu. Abans, Montserrat Caballé inaugurarà la nova sala d'audiovisuals del Cercle, batejada amb el seu nom.
Anar al contingut