L'actriu Núria Espert, en una imatge de l'any passat al Teatre Goya (ACN)
L'actriu Núria Espert, en una imatge de l'any passat al Teatre Goya (ACN)

Núria Espert, Premi Europa de Teatre

Actualitzat

L'actriu catalana Núria Espert ha estat reconeguda amb el Premi Especial Europa de Teatre. L'organització del premi n'ha destacat "l'extraordinària trajectòria en els camps de la interpretació i la direcció escènica i també la seva defensa de les llibertats".

El Premi Europa de Teatre promou la interdisciplinarietat, la integració i la cooperació entre el teatre i altres arts en el context de les actuacions en viu per promoure el coneixement i la difusió d'aquest art al continent. Entre els guanyadors del guardó hi ha Melina Mercouri, Vaclav Havel o el Premi Nobel Wole Soyinka. Espert el rebrà en una cerimònia, al novembre, a Sant Petersburg.

El Premi Europa de Teatre va celebrar la seva primera edició el 1987 a la localitat siciliana de Taormina i, posteriorment, va anar creixent en importància, gràcies a la feina de Melina Mercouri i l'aleshores ministre francès de Cultura Jack Lang, actualment el president del premi. L'any 2002, el guardó va ser reconegut pel Parlament Europeu i pel Consell Europeu, i el 2017 se'l va elegir com a projecte per a la inauguració de l'any Europeu del Patrimoni Cultural 2018.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut