Sant Joan Despí

Núria de Gispert: "No fem cap plebiscit contra Duran, això ho diu ell"

La presidenta del Parlament defensa el "no" per capgirar una pregunta que, al seu parer, manté l'ambigüitat sobre el posicionament del partit el 27-S

Actualitzat

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, rebutja que la consulta del 14-J sigui un plebiscit sobre la continuïtat de Duran i Lleida. En declaracions a "Els matins" de TV3, l'endemà que Duran digués que si no guanya el sí, l'opció que ell defensa, plegarà, De Gispert ha defensat que el sector independentista s'ha conjurat a no parlar del futur i a fer campanya pel "no" per capgirar una pregunta que, al seu parer, manté l'ambigüitat sobre el posicionament del partit el 27-S.

"No fem cap plebiscit contra Duran, això ho diu ell. La consulta és per dirimir què fa UDC el 27-S."

De Gispert ha reconegut que si la consulta acaba amb un resultat de 40%-60% en qualsevol dels sentits hi haurà un enfrontament dins d'Unió, però ha subratllat que la pregunta plantejada no els deixa cap més opció que defensar el "no", ja que "si guanya el 'sí' continuem donant mans lliures al comitè de govern perquè continuï sent ambigu en un moment transcendental."

La dirigent democristiana s'ha mostrat molt crítica amb l'ambigüitat de la pregunta i ha recordat el caràcter moderat del seu partit, una de les raons per les quals va entrar-hi, però ha dit que això no és sinònim d'indefinició.

"Volem que la gent d'Unió es mulli i deixem de ser ambigus. Som moderats, però fem un pas endavant."

De Gispert, que ha dit que està molt tranquil·la per la seva participació en la campanya del 14-J tot i el seu càrrec al Parlament pel "moment transcendental" que viu el partit, ha dit que li "dol" personalment l'enfrontament al si del partit. "Si perdem tindré una gran pena. Ara estem defensant els orígens del nostre partit", ha exposat.

Pel que fa a la federació, ha defensat la continuïtat de Convergència i Unió i ha evitat especular sobre què pot passar en el govern si guanya el "no".

"En funció del resultat ja decidirà el president i els tres consellers d'Unió quina és la seva funció al govern."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut